Guvernul anunță că își va asuma răspunderea pe eliminarea pensiilor speciale dacă legea pică în Parlament

0

Pensiile speciale ar putea fi subiectul unei noi ordonanțe de urgență. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declara că Guvernul își va asuma răspunderea pentru eliminarea pensiilor speciale, dacă proiectul PNL nu va fi adoptat marți în plenul Camerei Deputaților, potrivit Digi24.

Fără a-i include pe magistrați și militari, renunțarea la aceste venituri ar aduce la buget un miliard de lei. Decizia ar trebui să se ia marți, în Parlament, când aleșii se vor întoarce din vacanță, cu o săptămână mai devreme.

Parlamentarii liberali s-au întâlnit luni cu miniștrii. Marți, în prima zi a sesiunii extraordinare, vor să abroge pensiile speciale care se acordă parlamentarilor, primarilor, diplomaților sau funcționarilor.

Sunt aproximativ 9.000 de beneficiari, dar afectați vor fi doar cei care urmează să se retragă din funcție de la momentul intrării în vigoare a legii.

„Sper ca mâine să fie ziua victoriei și ziua decisivă în care vom elimină pensiile speciale așa cum am declarat și susținut noi, pentru că este proiectul PNL. Nu cred că va fi retrimis la comisie, depinde ce va face PSD-ul, oricum dacă mâine va fi retrimis la comisie, noi vom venii cu asumare privind eliminarea pensiilor speciale. Ceea ce îmi doresc eu cel mai mult este să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, să nu mai fie acuzați parlamentarii că au privilegii, mai ales că majoritatea dintre ei nu prea muncesc.”, a declarat Robert Sighartău.

Deputatul PNL a adăugat că ar trebui eliminate pensiile speciale tuturor categoriilor, mai puțin pe cele ale militarilor, deoarece își riscă viața pentru țară.

„Eu, așa cum am declarat și în biroul executiv central, sunt de acord ca doar militarii să aibă pensii speciale, pentru că ei merg și își riscă viață în teatrele de operații și este diferit, în rest, cu conceptul de pensii speciale nu sunt de acord, să fie clar (…) Nici polițiștii nu ar trebui să beneficieze”, a subliniat deputatul, citat de Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.