Oradea facilitează accesul spre Satu Mare, dar şi spre Autostrada Transilvania

0

Lărgirea străzii Matei Corvin la patru benzi în dreptul pasajului CFR va elimina ambuteiajele la ieşirea din Oradea.

Consiliul Local a aprobat marți, 28 ianuarie, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Lărgire de la 2 la 4 benzi a străzii Matei Corvin prin lărgirea Pasajului inferior de la km 118+501 al căii ferate 328 Arad – Oradea“.

Odată cu punerea în funcțiune a tronsonului de autostradă A3 Satu Nou – Frontieră și conectarea acestuia la autostrada din Ungaria urmează să se înregistreze valori însemnate de trafic pe relația DN1 – Ungaria, care se va desfășura pe DN19 Oradea – Biharia – Satu Mare. Acest trafic suprapus peste traficul actual de pe DN19, care face legătura între DN1 (Oradea) și autostrada A3 (Satu Nou), poate să însemne dublarea traficului actual.

Zona Metropolitană Oradea a propus Consiliului Local Oradea lărgirea de la 2 benzi la 4 benzi a străzii Matei Corvin, pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație.


Strada Matei Corvin, al cărei traseu coincide cu drumul național DN19 relația Satu Mare, are 4 benzi, câte două pe sens, cu excepția tronsonului din zona podului de cale ferată de la intersecția cu drumul de centură al municipiului (strada Podului), respectiv cu strada Ștefan cel Mare. Acesta reprezintă un punct de conflict pe traseul drumului național DN19, o gâtuire cu consecințe negative asupra fluenței circulației, mai ales în orele de vârf.

Creșterea în viitor a traficului auto la intrarea dinspre Satu Mare, ca urmare a deschiderii capătului de autostradă spre Ungaria impune lărgirea la patru benzi a actualei treceri înguste pe sub calea ferată, la intrarea pe centura Oradiei. Lucrarea va fi terminată anul viitor, în urma unui parteneriat dintre Primăria Oradea și CNAIR”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Durata de realizare a investiției este de 15 luni, din care durata de realizare a lucrărilor propriu-zise este de 12 luni.

Costurile estimative ale investiției sunt în valoare de 12.168.747,63 lei, exclusiv TVA.

Sursă: Facebook/Ilie Bolojan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.