PSD nu a fost băgat în seamă la Bruxelles. Dezbaterea pe tema sistemului electoral din România a fost respinsă în PE

0

PSD a cerut dezbatere pe tema schimbării sistemului electoral din România în plenul Parlamentului European. Motivul invocat de aceștia este faptul că liberalii vor să schimbe cu câteva luni înainte de alegeri aceast proiect de lege, iar asta ar afecta statul de drept din țara noastră.
Propunerea social-democraților a fost respinsă de plen, lucru confirmat de europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan.

“Chiar acum am bătut din nou PSD în plenul Parlamentului European. PSD a cerut dezbatere despre România în plenul Parlamentului European sub pretextul că alegerea primarilor în două tururi ar afecta statul de drept din România. Noi am câştigat, PSD a pierdut. Am văzut astăzi din nou că pesediştii nu pot obţine nimic, nu au credibilitate în Europa şi cer lucruri împotriva voinţei oamenilor”, a scris europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan pe Facebook.

La fel și Eugen Tomac, liderul PMP.

“NUe de la Bruxelles pentru PSD! PSD a încercat atacarea României în Parlamentul European în urma deciziei Guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea pe legea revenirii la alegerea primarilor în două tururi. Solicitarea de a iniţia o Rezoluţie împotriva României a fost respinsă ferm. Doar socialiştii şi comuniştii europeni au susţinut PSD în Parlamentul European”, a declarat Eugen Tomac, liderul PMP.

Vă resimtim că Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD a anunţat că va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban după ce acesta şi-a asumat răspunderea pe legea electorală, susținut de UDMR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.