Se anunță o Promenadă la Satu Mare, cum n-a văzut nici Oradea…

0

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și-a reluat promisiunile de campanie din 2016 și pentru cea 2020. Mai exact, potrivit PresaSM, edilul Sătmarului a declarat că a reușit într-un final să obțină avizele necesare pentru reabilitarea celor două maluri ale Someșului și transformarea zonei într-o Promenadă.

Așa cum am mai spus, aceasta este doar una dintre promisiunile de campanie din 2016 ale primarului, pe lângă cel de-al treilea Pod peste Someș, pentru care Guvernul de pe vremea aceea a alocat peste 80 de milioane de lei. Ba mai mult, în toamna anului 2018, Consiliul Local Satu Mare a votat proiectul ce prevede amenajarea digurilor și malurilor râului Someș, între cele două poduri din oraș: Decebal și Golescu, în unanimitate.

”Consiliul Local Satu Mare a aprobat în şedinţa de miercuri proiectul care prevede amenajarea digurilor şi malurilor râului Someş între cele două poduri din oraş, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 7 milioane de lei.

Proiectul, care a fost votat în unanimitate de consilierii locali, prevede amenajarea de alei pietonale pe zonele cuprinse între diguri şi râuri Someş. Va mai fi amenajat un loc de joacă pentru copii de 558 mp, o zonă de fitness în aer liber de 163 mp, două zone ponton, o scenă de evenimente şi o gradenă de 500 de locuri, dar şi un pavilion expoziţional cu suprafaţa construită de 220,82 mp.

Administratorul public al municipiului, Maskulik Csaba, a declarat că proiectul va fi finanţat din fonduri europene, contribuţia municipalităţii fiind de 2%.

Valoarea totală a proiectului este de 7 milioane lei plus TVA, finanţarea urmând să fie asigurată prin Programul Operaţional Regional”, anunța Primăria municipiului Satu Mare în noiembrie 2018.

Mai detaliat, conform informațiilor PresaSM, pe Malul Drept al Someșului, unde va realiza un parc, se vor efectua următoarele lucrări: nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platformele orizontale dintre taluzurile malului drept unde urmează a fi realizate aleea principală şi poteca; gazonarea terenului între dalele aleilor, potecii şi piaţetelor; salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă; toaletare copaci existenţi.

De asemenea, proiectul presupune o alee pietonală principală din dale tip lespezi de beton aşezate în fâşii ţesute intercalate cu fâşii de zonă verde – gazon. De-a lungul acestei alei pietonale s-au propus şase puncte de interes după cum urmează: loc de joacă pentru copii 558 mp; zonă de fitness în aer liber 163 mp; două zone ponton; scena evenimente cu gradene 125,81 mp scenă + gradenă de 500 de locuri; pavilion expoziţional suprafaţă construită de 220,82 mp şi suprafaţa utilă de 200,92 mp; zona socializare tineret – la hamace.

Căile de acces se vor realiza prin: alee pietonală; potecă; Rampă pentru persoane cu dizabilităţi; scara acces ponton și scară acces zona fitness.

În ceea ce privește malul stâng, aici, spune primarul, va fi realizată zona de parc, iar pentru asta se vor executa lucrări de tipul: nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platforma orizontală dintre baza digului şi primul taluz din partea superioară a malului stâng; salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă; toaletare copaci existenţi; refacerea aleii existente şi dotarea acesteia cu bănci coşuri de gunoi şi un sistem de iluminat cu stâlpişori pitici cu rol de ghidare şi marcare a traseului, potrivit sursei citate.

Sursă: PresaSM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.