Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI: o serie de lecturi publice pentru toți copiii de vârstă preșcolară dar și elevi

0
Pentru al patrulea an consecutiv, Biblioteca Județeană Satu Mare se alătură inițiativei comunității „Citim Împreună România” și marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI , printr-o serie de lecturi publice, cu voce tare, la care sunt invitați să participe toți copiii de vârstă preșcolară dar și clase de elevi, însoțiți de părinți, bunici sau cadre didactice.
Sesiunile de lecturi se vor derula miercuri, 5 februarie, în Sala Multimedia a Bibliotecii Județene Satu Mare, în intervalul 09:00–13:00 și vor avea o întindere de o jumătate de oră, fiecare. Intervalul orar cuprins între 10 00 și 11 00 va fi alocat grupurilor de preșcolari și elevi care frecventează cursurile cu predare în limba maghiară.
Ediția din acest an se derulează sub genericul „Citim împreună pentru a vindeca planeta”, iar lecturile alese vor viza, în primul rând, educația participanților în spiritul protejării naturii și a resurselor pe care planeta Pământ ni le oferă cu atâta generozitate.
„Pornind de la rezultatele amplelor studii întreprinse privind impactul citirii cu voce tare de către adulți asupra dezvoltării competențelor de citit-scris ale copiilor și de la  convingătoarele dovezi că citirea cu voce tare la toate disciplinele este esențială (…) pentru dezvoltarea competențelor specifice disciplinelor de studiu, această nouă ediție este una provocatoare și inedită pentru organizatori. Și în cazul lecțiilor care vizează educația ecologică, citirea cu voce tare poate face trecerea de la receptarea pasivă a conținuturilor la un mod de învăţare centrat pe deslușirea sensurilor profunde ale discursului științific.”, se arată pe grupul Citim Împreună România.
Organizată de către Lit World şi marcată anual în lume, începând cu anul 2012, „Ziua Internaţională a Cititului Împreună” este un eveniment global la care participă milioane de  oameni din peste 100 de ţări. Având ca exemple de bune practici implicarea Bibliotecii Județene Satu Mare în acest eveniment, și alte biblioteci publice din județ s-au lăturat, an de an, evenimentului.
La ediția din 2020 participă Biblioteca Municipală Carei, Biblioteca Orășenească Tășnad, Biblioteca „Viorel Sălăgean” Beltiug, Biblioteca „Nae Antonescu”  Terebești, Biblioteca „Aurel Haiduc” Turț, bibliotecile locale din comunele Apa, Foieni și Căpleni.
Cadrele didactice care doresc să se alăture acestui eveniment cu grupe de copii ori clase de elevi, sunt invitate să să-și anunțe intenția de participare și intervalul orar ales la numărul de telefon al Bibliotecii Județene Satu Mare, 0261-711199, se arată într-un comunicat trimis de către Biblioteca Județeană Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.