Alți sătmăreni aventurieri. Patru echipaje din Satu Mare participă la un raliu care îi duce în Africa, în scop caritabil

0

După soții Bertici, cei care au ajuns până în cel mai friguros loc de pe planetă, în Siberia, alți sătmăreni pornesc într-o super aventură, în Africa. Patru echipaje din Satu Mare participă la Raliul Budapesta-Bamako, potrivit Radiocluj.ro.

Raliul se află la cea de-a 16-a ediție și va avea startul vineri, 31 ianuarie și vor trebui să ajungă până la Sierra Leone, în vestul Africii. Participanții la raliu vor avea de parcurs aproximativ 9.000 de kilometri în 17 zile. Important de menționat este faptul că raliul are și un scop caritabil.

Echipaje din 80 de țări vor duce în Africa de la îmbrăcăminte și jucării pentru copii, la medicamente. Cei mai mulți dintre ei vor dona acolo mașinile cu care se deplasează, sau le vor vinde pentru a oferi bani localnicilor, și se vor întoarce acasă cu avionul, potrivit sursei citate.

Pentru unul dintre echipaje, condus de sătmăreanul Kadas Csaba și însoțit de alți doi aventurieri, acest raliu este o premieră și vor parcurge întregul traseu cu o mașină veche de 40 de ani, care atinge viteza maximă de doar 60 de kilometri pe oră.

Potrivit aceleași surse, autoturismul vechi de 40 de ani este o fostă mașină de intervenție a Poliției din Germania, care a ajuns apoi în Ungaria, de unde a fost cumpărată la un preț derizoriu de Kadas Csaba, din dorința de-a face această expediția în Africa diferită.

Csaba împreună cu cei doi prieteni au pornit cu o zi mai devreme, adică de astăzi deoarece mașina nu prinde mai mult de 60 de kilometri pe oră. Ei nu vor lua parte în Budapesta la startul oficial al raliului, ci se vor întâlni cu celelalte echipaje în Marrakech, unde va avea loc startul neoficial.

Până în Sierra Leone echipajul va trece prin Maroc, Mauritania, Guineea și Senegal. Drumul include și o parte a vechiului traseu al raliului Paris – Dakar, dar și Sahara.

Traseul nu va fi unul deloc ușor pentru cei trei aventurieri din Satu Mare, iar asta pentru că temperatura va oscila până la 40 de grade Celsius, ziua, și 0 grade Celsius noaptea. Cei trei vor dormi în mașină așa cum vor proceda și celelalte echipaje participante.

Finalul cursei va avea loc în Freetown, capitala statului Sierra Leone. Acolo, participanții la raliu vor lăsa ajutoarele aduse pentru localnici din acea zonă. Sătmăreanul a declarat pentru radiocluj.ro că va decide la sosire și ce va face cu mașina. Pentru cei trei aventurieri sătmăreni este prima experiență de acest fel.

Sursă: radiocluj.ro/Stela Tudor
Foto: radiocluj.ro/Stela Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.