CCR a decis că elevii nu vor beneficia de decontarea navetei către şcolile şi liceele din judeţ. Guvernul va emite ordonanță de urgență

0

Premierul Ludovic Orban a decis că Guvernul că va emite OUG, după decizia CCR de a declara neconstituţională legea pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea privind transportul de persoane. Decizia Curţii Constituţionale afectează elevii, care nu vor beneficia de decontarea navetei către şcolile şi liceele din judeţ.

În luna decembrie, Cabinetul Orban a modificat o ordonanţă emisă de Guvernul Dăncilă, astfel încât transportul elevilor să fie din nou serviciu de utilitate publică şi să poată fi decontat integral.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, ieri, neconstituţionalitatea asumării răspunderii de către guvernul Orban pentru proiectul legislativ privind transportul judeţean de persoane. Amintim că, la jumătatea lunii decembrie, Guvernul a modificat dis­poziţiile OUG 51/2019 printr-o lege pe care şi-a asumat răspunderea în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

“Prin această decizie, CCR nu vrea şi nu este de acord cu ceea ce a vrut Guvernul: copiii, mai ales cei din familii sărace, să poată merge la şcoală cu transport subvenţionat. Asta este decizia Curţii”, a transmis premierul Ludovic Orban.

După deciziile Curţii Constituţionale, premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri seară că guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pentru a rezolva problemele transportului elevilor la şcoală, problemă pe care încercase să o soluţioneze la sfârşitul anului trecut prin angajarea răspunderii în Legislativ.

Foto: Inquam Photos/ George Calin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.