Orașul se dezvoltă, numai noi nu vedem asta…

0

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și-a prezentat fabuloasele realizări în cei trei ani și jumătate de mandat. ”În ultimii trei ani am reușit să dezvoltăm orașul nostru, iar Satu Mare continuă să fie un oraș în mișcare…”, așa își începe edilul pledoaria pe Facebook, după ce anterior a organizat o prezentare în sala de ședințe a Consiliului Local Satu Mare unde și-a prezentat realizările din anii ce-au trecut.

Cu această ocazie, primarul a declarat că s-a reușit finalizarea licitația pentru cel de-al treilea pod pentru care sunt bani de apropo 3 ani, dar care nu s-a realizat nici până astăzi. Lucrările vor începe după soluționarea contestațiilor. Potrivit presei locale, Kereskenyi a declarat că instanța obligă Primăria să accepte o firmă pe care a refuzat-o anterior. Este vorba despre o firmă din Negrești-Oaș.

În bilanțul făcut de primar mai este  trecut la realizări și Varianta de Ocolire a Sătmarului, dar aceasta este finanțată de către Guvern. Pe lângă o mulțime de fotografii cu străzi asfaltate (măcar atât!), primarul se mai laudă cu Grădina Romei reabilitată, în sensul că s-au pus pavaje și gard nou, dar este în continuare sub dominația ciorilor și a excrementelor.

Ultima dar nu cea din urmă MARE investiție cu care primarul vrea să convingă electoratul pentru a obține un nou mandat ca primar este promisiunea că, din fonduri europene, știți voi, alea la care suntem noi codași, se va realiza modernizarea Pieței Libertății. Probabil, la fel cum au fost fost transformate și cele două maluri ale Someșului de prin 2016 promise, cu proiect de hotărâre votat de aleșii locali din 2018. Această promisiune a fost reluată zilele acestea, fiind un subiect bun de campanie.

Vă reamintim că la Oradea termenul de finalizare a unor lucrări pe malul unui râu este de 12 luni. De altfel, dacă tot suntem la capitolul fonduri europene, așa cum am mai scris deja, conform datele INACO, Satu Mare nici măcar nu a avut intenția să absoarbă fonduri europene destinate digitalizării în perioada 2014-2019. Iar orașul nostru, confrm unor date, nu este nici un oraș sigur, nici un oraș bun pentru afaceri, iar la fonduri europene, s-a demonstrat de mai multe ori că suntem printre codași.

Despre cele două piețe modernizate, Piața N1. și Piața Nr., comercianții spun că prima este realizată prost, iar aceștia se îmbolnăvesc din cauza curentului, iar în piața Piata Mică (Nr. 2) lucrările sunt de mântuială, trotuarul având deja crăpături. Intenția o fi fost bună, dar competența…

O altă problemă a cărei rezolvare încă nu a fot găsită: gunoiul. Orașul se scaldă în gunoi, iar unele zone, de la periferie sunt adevărate focare de infecție.

Desigur, și investițiile private cum ar fi Cinema Cineplexx, Cinema One și McDonald s au fost trecute pe lista cu realizări 2019, deși nu credem că a fost nevoie de mai mult decât de semnături.

Deși Primăria se laudă cu proiectul „Satu Mare te așteaptă acasă”, acesta este, de fapt, un eșec. Adevărul este că studenții sătmăreni care au părăsit orașului pentru orașe universitare precum Cluj-Napoca, Timișoara sau Oradea, nici nu mai vor să audă de orașul natal. Drept dovadă, nu s-au înghesuit la Bursa de joburi din 2019 de la Cluj, dar nici în anii anteriori, și cu atât mai puțin nu s-au întors acasă din simplul motiv că orașul nu este ofertant nici la capitolul joburi și nici dezvoltare și mod de petrecere a timpului liber.

În continuare, Satu Mare se află printre orașele subdezvoltate și nu o spunem noi.

Aici sunt proiectele prezentate de primarul Kereskenyi și realizate în 2019 și tot aici cele care, spune el, se vor realiza în 2020 pentru că, desigur, ne aflăm cu doar câteva luni înainte de alegerile locale.

RO: Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a prezentat astăzi alături de viceprimarii municipiului, Adrian…

Publicată de Primăria Municipiului Satu Mare / Szatmárnémeti pe Joi, 30 ianuarie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.