Un consilier atrage atenția autorităților locale: Mai mult de jumătate din școlile din județ, evident și din municipiul Satu Mare, nu au avize/autorizații de securitate la incendiu

0

Consilierul local Ciprian Crăciun trage un semnal de alarmă pe pagina sa de Facebook după bilanțul celor de la ISU Someș Satu Mare pe anul 2019. Acesta afirmă că în județul Satu Mare, implicit în municipiul Satu Mare, la această oră sunt 161 de școli care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Crăciun atrage atenția autorităților județene și locale și cere să ia măsurile necesare pentru a rezolva aceste probleme. 

”Văzând bilanțul activității pentru anul 2019 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” din județul Satu Mare, nu pot decât să-i felicit și să le spun că apreciez întreaga lor activitate.
Constat însă, din nou, că mai mult de jumătate din școlile din județ (evident și din municipiul Satu Mare) nu au avize/autorizații de securitate la incendiu. Nu este mare mirare să vedem că, in anul 2019, au fost peste 450 de incendii care sunt în evidența ISU Satu Mare. Din păcate, la această oră, 161 de clădiri școlare funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Mai amintim aici și alte clădiri administrate de către UAT-uri, județ sau chiar ministere. Putem, astfel, să ne facem o impresie vagă cam in ce zonă de securitate ne trimitem copiii la școală sau merg unii adulți la muncă. Am mai discutat acest subiect în urmă cu aproximativ doi ani (atunci cand cineva le transmitea directorilor de școli să nu ceară bani pentru stingătoare de incendiu și să se descurce cum pot), dar constat că nu s-au făcut eforturi deosebite pentru a intra în legalitate cu aceste clădiri și a asigura securitatea și siguranța celor care sunt prezenți în ele.

Atrag atenția autorităților publice, județene și locale, să ia măsurile necesare pentru a rezolva aceste grave probleme !

Haideți, oameni buni, să prevenim și să alocăm sumele necesare avizării și autorizării din punct de vedere al securității la incendiu a acestor clădiri, pentru a nu ne mai întâlnim niciodată cu ceea ce s-a întâmplat la Colectiv”, a scris consilierul local PSD, Ciprian Crăciun.

Foto de pe gorj24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.