A fost cutremur de 5,2 pe scara Richter azi-noapte

0

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului un cutremur de intensitate medie s-a produs în zona seismică Vrancea, la ora 3:26 în noaptea de 31 ianuarie. Cutremurul s-a resimțit în mai multe zone, precum București, Buzău, Focșani, Ploiești, Brașov, Brăila, Galați, potrivit rapoartelor rapide ale aplicației INFP.

Inițial cutremurul a fost anunțat cu o magnitudine de 5,4 pe scara Richter, la o adâncime de 126 de kilometri, ulterior datele fiind modificate de Institutul de Fizica Pământului.

La ora 04:00 magnitudinea a fost de 5,2 pe scara Richter. Adâncimea la care a fost înregistrată mișcarea a fost de peste 140 de kilometri.

Ulterior a revenit la magnitudinea de 5,2 pe Richter, în timp ce adâncimea este estimată la 121 km. Seismul a avut intensitatea V pe scara Mercalli.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de V grad(e) Mercalli – asta înseamnă o intensitate moderată. „Este simțit de aproape toată lumea, unele geamuri se sparg, obiectele care nu sunt fixate se răstoarnă.”

Sursa foto: 123rf.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.