Biblioteca Județeană Satu Mare, subiectul unei dispute între ministrul Dezvoltării și sătmăreanul Radu Cristescu, la Tv

0

Mult discutata Bibliotecă Județeană, cea pentru care Guvernul Dăncilă a alocat 2,5 milioane, apoi i-a retras, iar în cele din urmă suma a fost înapoiată de actualul Guvern, a fost subiectul unei dispute seara trecută, la Tv. Mai exact, traseistul orginar din Satu Mare, Radu Cristescu, l-a acuzat pe Ministrul Dezvoltării Ion Ștefan că ar avea ”relaţii neprincipiale cu un cetăţean din Satu Mare, care a făcut o tranzacţie cu Consiliul Judeţean, care a primit prin HG bani de la Guvern pentru cumpărarea sediului Bibliotecii Judeţene”.

Ministrul a fost acuzat că a solicitat de la Guvern alocarea sumei de 12 milioane de lei, respectiv 2,5 milioane de euro, pentru Consiliul Judeţean Satu Mare spunând că acești bani sunt alocați pentru un spital, când, de fapt, banii sunt vor merge pentru cumpărarea unui sediu destinat Bibliotecii Judeţene Satu Mare.

Acum, ministrul Dezvoltării s-a prezentat la DNA.

”M-am prezentat din proprie iniţiativă la DNA, aşa cum am spus că mă voi prezenta şi l-am invitat şi pe domnul Cristescu la ora 8, să punem cărţile pe masă, pentru a vedea care este situaţia. Nu vreau să accept vreodată să fiu acuzat de corupţie”, a afirmat Ştefan la Digi 24, precizând că el se pune la dispoziţia organelor de anchetă. Eram acuzat că sunt într-o relaţie neprincipială cu unul dintre actionari. Pentru a lămuri situaţia, l-a invitat pe domnul Cristescu la ora 8 să văd dacă are dovezi că aş avea vreo legărură cu acest caz”,  a spus Ion Ştefan, declarându-se dispus să renunţe la imunitate pentru a  fi cercetat în cazul în care astfel de dovezi există.

Ministrul a anunţat că va continua controalele în teritoriu pentru identificarea neregulilor în executarea lucrărilor prin PNDL, chiar dacă vor fi mulţi nemulţumiţi, potrivit news.ro.

Foto: destepti.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.