SONDAJ. În cazul alegerilor în două tururi, Adrian Cozma e favorit la Primărie. PNL poate avea opțiunea construirii unei majorități în jurul său în Consiliul Local

0

Conform unui sondaj realizat la comanda PNL, în cursul lunii ianuarie a acestui an, de către un institut specializat din Capitală, se creionează o imagine electorală interesantă, mai ales în contextul revenirii la alegeri în două tururi pentru primari.

Rezultatele sondajului îl impun pe Adrian Cozma (PNL), drept principalul competitor al primarului în funcție, Kereskenyi Gabor.

Diferența dintre aceștia este una neglijabilă, în condițiile unor alegeri în două tururi: Kereskenyi are în jur de 36%, în timp ce Adrian Cozma, este creditat de sondaj cu 22%. În general, marja de eroare a acestor sondaje este de 3%. La aproape zece procente în spatele lui Cozma este Adi Ștef (13%).

Trebuie spus că există speculația că procentele primarului în funcție sunt ușor artificiale – acesta având un mandat dezastruos – în timp ce electoratul UDMR a demonstrat, la ultimele scrutine electorale, că părăsește alarmant UDMR- ul – nemulțumit fiind de rezultatele reprezentanților săi aflați în funcții publice – migrând spre PNL și USR.

Puși în fața urnelor de vot, sunt mari șanse ca votanții UDMR să nu pună în practică opțiunea asumată în cadrul unui sondaj…

Situația este la fel de interesantă, în ceea ce privește opțiunile electoratului pentru componența Consiliului Local, unde PNL ar putea construi în jurul său o majoritate, cu USR-PLUS, ALDE și PMP. Situația este extrem de echilibrată, avantajând valul pe care se află PNL.

Ca atare, totul depinde de cum PNL își face strategia, în perspectiva alegerilor locale, dar și de cum își alege candidații.

Satu Mare nu mai are timp de stagnare. Încă un mandat, în care să se taie frunze la câini, promovând doar cuvinte prețioase despre fonduri europene și colorând machete, ar risca să ducă decalajul dintre Satu Mare și orașele serioase, precum Oradea, dincolo de posibilitatea de recuperare.

Nu trebuie uitat că UE nu mai investește în România foarte mulți ani: ca atare, următorii 4 ani sunt esențiali pentru a pune Satu Mare pe drumul cel bun…

E bine ca partidele politice, care vor dezvoltarea Sătmarului, să fie atente la ce spun sondajele și să ia deciziile de strategie adecvate interesului public al Sătmărenilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.