DREPT LA REPLICĂ PRIMĂRIA SOCOND. Lecție de presă liberă pentru Cucuieț… cel care scrie ”mi-au”… ca pisica. Încă nu ne-am lămurit de ce ”investitorul” s-a pozat în raportul de evaluare a barajului Hodișa

1

După publicarea investigației ”DNA să vină să-i ia! Barajul din Hodișa, principala atracție socială și economică a Socondului, pe cale să fie luat cu japca, pentru următorii 30 de ani, în schimbul unei chirii modice de 200 euro/lună”, reacțiile nu au întârziat să apară.

Materialul se bucură de un real succes în spațiul public, lumea declarându-se oripilată de ce se pune la cale la Socond.

Deontologic, am transmis celor menționați în material că le vom publica dreptul la replică. Primii care au reacționat au fost cei de la Primaria Socond – în loc de drept la replică ne-au remis niște amenințări răsuflate… pe care le detaliem mai jos.

Îi privește că nu doresc să lămurească public ce se întâmplă cu închirierea barajului… noi le publicăm scrisoarea cu amenințări, pentru că le respectăm dreptul și analizăm situația.

Precizări

Publicația noastră – în cel mai deontologic mod posibil – a publicat, deunăzi, o investigație exemplară despre cum – spun sursele noastre de la nivelul Consiliului Local Socond – se încearcă luarea CU JAPCA a barajului de la Hodișa.

Concomitent, am transmis tuturor celor menționați invitația de a ne remite drept la replică.

Mai jos, câteva precizări și o analiză a dreptului la replică al Primăriei Socond.

De asemenea, în subsolul articolului, puteți lectura integral acest drept la replică.

Pe scurt, esența investigației, ce pare să fi iritat “oamenii de bine” de la Primăria Socond – care se simt calomniați și proferează amenințări, nejustificat – este următoarea: un investitor apare fotografiat alături de evaluatorul barajului de la Hodișa, poza este preluată (din greșeală?!) în raportul de evaluare, noi o facem publică, sesizând și faptul că, respectiv, cuantumul lunar al prețului închirierii barajului și terenului pe care se află acesta – 17 ha – ajunge să fie DOAR 200 euro/ lună, pentru următorii 20 de ani, plus încă 10, opționali. Este adevărat că e doar prețul de pornire al licitației…Dar, totuși, doar 200 de euro/lună, chirie pentru 17 ha de teren?!

Vă invităm să lecturați investigația, mai jos….

DNA să vină să-i ia! Barajul din Hodișa, principala atracție socială și economică a Socondului, pe cale să fie luat cu japca, pentru următorii 30 de ani, în schimbul unei chirii modice de 200 euro/lună

Sursele noastre vorbesc de SUSPICIUNI de corupție, în demersul de atribuire a acestui baraj unui domn, care, în tinerețe, ar fi avut mici probleme penale…

Viziunea onestă, occidentală, a publicației noastre, este una ce susține atragerea de investitori în județul Satu Mare, atât timp cît procedurile sunt transparente și nu există suspiciuni de corupție, concomitent cu onestitatea demersului și legalitatea acestuia.

Ce știm că s-a întâmplat la Socond:

  1. Evaluarea barajului ridică multe seme de întrebare – se pornește de la o valoare mult prea mică, între 10200 – 13600 RON/an. Menționăm, în context, că o altă sursă ne-a contactat pentru a ne spune că a dorit să închirieze barajul și Primăria i-a comunicat, sec, că prețul pornește de la 50 000/ an. Deci cum s-a ajuns ca, acum, în cazul barajului, să se evalueze un cuantum lunar echivalent cu chiria unei garsoniere din Satu Mare?! E vorba, totuși, de 17 ha și luciu de apă pe acest teren. În dreptul la replică, Primăria susține că prețul de pornire ar fi de 20 000 lei/an, însă, deși i-am solicitat, nu ne-a remis și copie după hotărârea de CL, care fundamentează acest aspect.
  2. În raportul de evaluare, absolut halucinant, există o fotografie în care apare viitorul investitor. Sursele noastre de la nivelul CL Socond ne-au transmis că evaluatorul și investitorul au făcut evaluarea împreună. Noi am speculat că nu ar fi moral, poate chiar nici legal, ca așa ceva să se întâmple. După cum veți vedea mai jos, Primăria Socond refuză să explice, în dreptul la replică remis nouă, de ce evaluatorul și investitorul au fost împreună, când s-au făcut cercetările pentru evaluarea barajului… E vorba de un bun public, e normal ca aceste lucruri să fie explicate TRANSPARENT! Primăria Socond, NU O FACE! De asemenea, deși am solicitat, viceprimarul Cucuieț nu ne explică de ce investitorul pare să fi fost ”contributor” la evaluarea barajului Hodișa…

DREPT LA REPLICĂ PRIMĂRIA SOCOND. Lecție de presă liberă pentru Cucuieț... cel care scrie ”mi-au”... ca pisica. Încă nu ne-am lămurit de ce ”investitorul” s-a pozat în raportul de evaluare a barajului Hodișa 1

 

Dreptul la replică al Primăriei Socond, o tentativă de amenințare la adresa libertății presei! Eșuată…

Cucuieț, de la Socond, ne-a trimis o scrisoare de amenințare, neuzând de instituția dreptului la replică, prin care poate explica ce nu e OK în investigația noastră și să -i convingă pe cititori că e cinstit. Un om cinstit nu amenință, ci explică, argumentat, ”în spiritul bazei legale”, vorba domniei-sale de ce “investitorul” pare sa fi influentat raport de evaluare a barajului.

Cucuieț s-a ”ezercitat nervos” și a derapat în încercări de intimidare a jurnaliștilor de la satmareanul.ro, pe motiv că noi am publicat ceea ce ne-au transmis surse de la nivelul CL Socond – respectiv că un auto-proclamat investitor, ce pare a fi foarte apropiat , atât de Cucuieț, cât și de Crasnai, dar și de evaluatorul Vida (care l-a ”tras ” și în poză – pe el, pe investitor) ar fi suspectat a vrea să ia barajul Hodișa cu ”japca”.

Cuvântul ”japcă” – pe care noi l-am atribuit tranzacției teren de 17 ha cu luciu de apă, închiriat cu 200 de euro/lună – l-a ”contrariat” pe dl. Cucuieț.

De asemenea, precipitat și gândindu-se, cu groază, la faptul că DNA nu mai este în genunchi, ca în timpul guvernării Dragnea-Dăncilă, Cucuieț ne acuză de un deosebit ”abuz”, în sensul în care l-am fi acuzat de luare de mită.

Dăm cu citat din text, poate nu se repede Cucuieț, din nou și procesează ce citește…

La acest baraj, Primăria comandat un raport de evaluare, așa se face conform noului cod administrativ, să știm cum îl dăm. Trebuie evaluat. Evaluarea o fac doar doi experți în județul Satu Mare. Unul este Vida Constantin și încă unul pe care nu știm cum îl cheamă. Acest Vida ne-a făcut nouă raportul de evaluare. În acest raport de evaluare comandat de către Primărie, în raportul ștampilat de către domnul Vida, apare într-una din poze acest Frânghiu Florin, care vrea să ia barajul. Barajul a fost evaluat la 34 de mii de euro”.

„Nu aveau ce să caute (n.r – Frânghiu Forin) cu evaluatorul autorizat, chemat de primărie”, au transmis consilierii locali

Miza jocului, susțin aleșii locali: o posibilă șpagă de 10 mii de euro.

Atât le-a promis, atât fostului primar Crasnai suspendat din funcție pentru incompatibilitate, cât și viceprimarului, care i-a luat locul, Cucuieț Stănică, cei care vor să închirieze barajul”, ne-au comunicat consilierii locali.

(preluare din textul, care l-a revoltat pe Cucuieț )

 

Acesta este fragmentul din dreptul la replică, în care dl. Viceprimar cu atribuții de primar, Cucuieț de la Socond, se declară cu onoarea ”nereperată”, adică atins direct la moralitatea-i, pe motiv că unii consilieri locali din Socond ne-au transmis că-l suspectează de înțelegeri neortodoxe, alături de Crasnai, cu viitorul investitor.

DREPT LA REPLICĂ PRIMĂRIA SOCOND. Lecție de presă liberă pentru Cucuieț... cel care scrie ”mi-au”... ca pisica. Încă nu ne-am lămurit de ce ”investitorul” s-a pozat în raportul de evaluare a barajului Hodișa 2

Supărat, Cucuieț a arătat că nu are șanse să fie doctor în gramatică vreodată și a scris ”îmi”, după principiul ”mi-au… ca pisica”, după cum se poate observa mai sus.

 

Acesta este dreptul la replică al lui Cucuieț, îl redăm integral…După cum puteți constata, nu lămurește nimic din cele necesar a fi lămurite…

Demersul nostru va continua: oamenii din Socond au dreptul să fie respectați, atunci când bunul comunității este concesionat/închiriat – ei trebuie să fie împăcați că reprezentanții lor își fac datoria în interes public…

 

DREPT LA REPLICĂ PRIMĂRIA SOCOND. Lecție de presă liberă pentru Cucuieț... cel care scrie ”mi-au”... ca pisica. Încă nu ne-am lămurit de ce ”investitorul” s-a pozat în raportul de evaluare a barajului Hodișa 3 DREPT LA REPLICĂ PRIMĂRIA SOCOND. Lecție de presă liberă pentru Cucuieț... cel care scrie ”mi-au”... ca pisica. Încă nu ne-am lămurit de ce ”investitorul” s-a pozat în raportul de evaluare a barajului Hodișa 4

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.