Un inspector de integritate, plătit, deopotrivă, cu salariu de lux de ANI și cu pensie de MAI, refuză să furnizeze documente de interes public într-un dosar de conflict de interese, în care este implicat un primar pesedist din Satu Mare. Pesedistul a fost ”albit”, însă reclamantul a sesizat DNA!

0

La o primărie din județul Satu Mare, primarul și-a angajat fiul consilier al primarului. Un consilier local a sesizat speța la ANI. Răspunsul ANI a fost că e OK că primarul și-a angajat fiul consilier personal, deoarece, pe contractul de angajare, nu a semnat tatăl consilierului primarului-tată, ci viceprimarul aceluiași tată/primar…

Când petiționarul a solicitat, pe Legea 544/2001, toate documentele generate de ANI, în această speță, ANI a transmis că nu dorește să le furnizeze – DEȘI E VORBA DE DOCUMENTE DE INTERES PUBLIC – deoarece ar devoala informații personale ale primarului, care și-a angajat fiul consilier personal, plătit, adică, din banii noștri.

Petentul nu s-a lăsat – a făcut o reclamație administrativă împotriva celor de la ANI și a sesizat DNA, pe motiv că soluția ANI nu e concordantă cu legislația în vigoare, ba chiar că ANI e complice la încălcarea legii.

Ca atare, unii de pe la ANI, care nu vor să-și piardă privilegiile, pe motiv că mușamalizează incompatibilități și conflicte de interese, au început să dea înapoi.

De exemplu, inspectorul de integritate care ascunde documente de interes public, d-na Anca Tomulescu, șef-serviciu ANI, o doamnă plătită cu 10 mii lei pe lună de contribuabilul român, ca să se bată pentru o clasă politică dominată de integritate și mai ia și 3 mii lei/lună de la MAI, că așa e legea, s-a pensionat de vreme și apoi s-a angajat înapoi la stat, să împartă ”integritate”, la Agenția Națională de Integritate…În schimb, pensionata cu salariu de lux de la ANI ascunde documente, pentru a ajuta primari ai PSD aflați în conflict de interese și incompatibilitate.

Se suspectează în Satu Mare că, la nivelul ANI, cineva local are ”acces” – mai exact face trafic de influență pe la bugetarii de lux de la ANI – deoarece această Agenție a reacționat cel puțin la fel de bizar în cazul primarului orașului Satu Mare, Kereskenyi Gabor: l-a albit, prin metoda ”ooops, am uitat să facem recurs în termenul legal”.

Nu o zicem prima dată: la ANI, e necesar să intervină DNA – această agenție a devenit protector al incompatibilităților și conflictelor de interese”!

Primarul Traian Ciurdaș

De ce ascunde ANI documente de interes public?

Primarul pesedist din comuna Bârsău, celebrul Ciurdaș Traian, și-a angajat fiul consilier personal al Primarului, pe o perioadă de doi ani, 2012-2014. Consilierul local PNL, Paul Fazakas, a sesizat speța la ANI, în anul 2014. La distanță de 5 ani, ANI i-a dat decizia –  nu e conflict de interese, dacă tatăl-primar își angajează fiul consilier personal, atât timp cât pe contractul de muncă al fiului pune un subordonat din Primărie să semneze.

Bun, și-a zis petentul, dacă asta e decizia ANI, foarte bine… și le-a cerut toate documentele pe care le-au generat în acest dosar, ca să facă pace cu simțul său moral-legal, dar și că ANI a analizat toate aspectele.

Numai că răspunsul a fost unul șocant: inspectorul de integritate, Anca Tomulescu, șef – serviciu la ANI, i-a comunicat, negru pe alb, că refuză să-i furnizeze documentele în copie, generate de domnia-sa, în cursul demersului de ”înălbire” a Ciurdașului, deoarece aceste documente ar conține informații personale ale primarului din Bârsău.

Petentul, surprins fiind că numita Tomulescu de la ANI nu a descoperit modalitățile simple de blurare a informațiilor cu caracter privat pe documente oficiale, i-a transmis o reclamație administrativă și solicitat intervenția DNA.

Ei bine, aceste aspecte au schimbat drastic atitudinea inspectorului Tomulescu de la ANI, care, brusc, a generat trei (3) documente, remise in aceeași zi lui Fazakas, prin care anunța că investighează integritățile, atât ale Primarului Ciurdaș, cât și a vicelui semnatar pe contractul fiului primarului, dl. Crișan.

Ce s-o fi întâmplat harnicei șefe cu venituri de lux de la ANI? Ajută să înțelegem, dacă lămurim cine este, ce valoare are d-na Tomulescu și ce e în plângerea lui Fazakas către DNA…

 

Cine este și de ce se teme Anca Tomulescu, șef-serviciu ANI, cea care ascunde documentele de înălbire a familiei Ciurdaș, aflată în concubinaj, pe motiv de semnătură cu familia Crișan… de la Bârsău, Satu Mare!

Anca Tomulescu este unul dintre bugetarii de lux ai patriei, o persoană adânc înfiptă în venituri DOAR din bani publici, astfel încât ar putea deveni dispusă a ascunde documente, pentru a nu deraja partidul unic, PSD, ce a preluat ANI, după căderea spectaculoasă a lui Horia Georgescu…

D-na Tomulescu face 10 mii/lună, salariu de șef serviciu ANI…conform propriei declarații de avere…

De asemenea, domnia-sa nu lasă din mână nici pensia de 3000 lei/lună, pe care o încasează ca pensionar de la MAI.

Când riști să pierzi 13 mii/lună, mai ales că ”nebunii” de la PNL se joacă cu pensiile oamenilor ”cinstiți”/ bugetari de lux, eviednt că-ți vine să vezi că tot ce are legătură cu acte de corupție, în forma conflictului de interese, de exemplu, ar trebui să fie secretizat!!

 

Excelentul Paul Fazakaș, pe cale să devină spaima bugetarilor de lux de la ANI!

Paul Fazakaș, consilier local PNL Bârsău

Consilierul liberal, Paul Fazakaș – care te impresionează când îți expune viziunea sa onestă asupra serviciului public, o viziune cu certe accente kantiene, în care se împletesc cuvinte idealiste, ca ”datorie”, ”legalitate”, ”moralitate” – s-a pus pe citi legi și pare hotărât să verifice că bugetarii de lux de la București le și aplică…

De exemplu, legea 215/2001, în baza căreia, angajata ANI, Tomulescu, e posibil să trebuiască a da explicații la DNA, de ce a considerat că Primarul Ciurdaș nu ar fi în conflict de interes cu fiul angajat consilier, pe motiv că pe contractul de muncă a semnat viceprimarul și nu primarul… Dat fiind că legea spune – vedeți captura de mai jos – că eventualul consilier al Primarului ar fi angajat chiar de Primar…

Fazakas, se pare, ar fi sugerat DNA să verifice dacă ANI nu e complice la toată tărășenia, respectiv de ce ANI a trecut cu vederea textul de lege de mai sus, privind doar spre cine a semnat contractul, deși e posibil să nu fi avut dreptul legal să o facă.

Situația poate deveni și mai complicată – conform surselor noastre, dosarul de înălbire de la ANI, s-ar baza pe un fals în înscrisuri: cineva de la nivelul Primăriei Bârsău, se pare că a remis ANI un înscris, prin care se preciza că primarul și fiul-consilier au, doar întâmplător numele Ciurdaș, aceștia nefiind înrudiți.

ANI se pare că a acceptat informația, ca să-și ducă demersul de înălbire până la capăt, iar apoi s-a precipitat.

Posibil că toată povestea să se lase cu ani de pușcărie, atât printre bugetarii de lux de la nivelul ANI, cât și printre unii de la nivelul primăriei sătmărene,

Cert este că, lucrurile scăpând de sub control, Tomulescu de la ANI a început să genereze documente: a reînceput să-i cerceteze pr primarul și vicele său din Bârsău și a trimis acte pentru un dosar la Parchetul din Satu Mare.

 

Ce se întâmplă cu ANI?! Ciurdaș nu e primul caz de înălbire pus la cale de ANI…

La fel de penibil a instrumentat ANI și dosarul de incompatibilitate al primarului municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi (UDMR).

Dacă la Ciurdaș, ANI a devenit comică, ascunzând documente, în cazul lui Kereskenyi, ANI s-a dat … UITUCĂ: a uitat să depună recurs, iar primarul acuzat de incompatibilitate a scăpat. Puteți citi detalii în subsolul acestui material.

La Satu Mare se speculează că un politician intervine la pesediștii din ANI, pentru a rezolva astfel de cazuri grave de corupție, fapt ce pare a fi in sine, circumscris infracțiunilor de corupție. Pe surse, noi am aflat numele politicianului local cu intrare la ANI, însă nu avem îndeajuns de multe probe pentru a divulga această informație… Cert este că astfel de lucruri nu sunt întâmplătoare – ANI pare tot mai penetrată de flagelul corupție. Este indeal că DNA are denunțul lui Fazakaș, așa că sperăm să aflăm mai multe în curând.

Dacă nu constată și DNA că, pe denunț, consilierul liberal și-a trecut CNP-ul și, știți, e informație privată…

 

La Primăria Bârsău, Primarul Ciurdaș și-a angajat fiul consilier personal, plătit din banii noștri. ANI a decis că nu e un conflict de interese, deoarece l-a pus pe vice să semneze actele de angajare!

ANI l-a albit la integritate pe ”incompatibilul” Gabor Kereskenyi. A ”uitat”să înregistreze recursul în termenul legal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.