Prima alianță electorală este deja conturată: PSD, ALDE și PRO România vor forma o alianță, care va avea candidați unici la alegerile locale

0

PSD, ALDE și partidul lui Ponta au bătut palma, în perspectiva alegerilor locale: vor forma o alianță electorală și vor avea candidați comuni.

Primii care au pus în practică această idee au fost bistrițenii: luni, într-o conferință de presă comună la care au participat și liderii locali ai ALDE și PRO, șeful PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, a anunțat că cele trei partide vor merge împreună în alegerile locale de la nivelul județului Bistrița Năsăud.

Astfel, alianța nou -formată va avea candidați unici la toate primăriile din județ, precum și la șefia Consiliului Județean.

Ne pregătim de alegerile locale. Astăzi s-a materializat o discuție care are loc de ceva timp, de câteva luni, vizavi de construcția unei alianțe politice pentru alegerile locale. Mă bucur foarte mult că am ajuns la final, bătând în cuie tot ce era de bătut în cuie. În următoarele zile protocolul încheiat astăzi va fi finalizat și semnat și va fi discutat de fiecare partid în cadrul structurilor statutare. Concluzia sau sinteza acestui protocol este următoarea: se va constitui o alianță electorală la nivelul județului Bistrița-Năsăud între PRO România, ALDE și PSD, care va avea candidați unici pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Bistrița – Năsăud și cele 62 de primării din județul Bistrița-Năsăud”, a declarat Radu Moldovan presei locale din Bistrița.

Prima alianță electorală este deja conturată: PSD, ALDE și PRO România vor forma o alianță, care va avea candidați unici la alegerile locale 1

 

Spusele acestuia au fost confirmate de Grigore Timoce, președintele PRO România Bistrița-Năsăud:

”Am considerat că este mai bine și ar fi mai util să câștigăm împreună decât să riscăm să pierdem separat, să fragmentăm voturile celor două partide care doctrinar au cam aceeași orientare. Pe acest motiv am fost de acord să negociem un protocol pe care să îl discutăm în interiorul organizației județene și pe care ulterior să îl semnăm”.

Ioan Monița, președintele ALDE Bistrița-Năsăud a precizat că a primit acceptul conducerii centrale a partidului pentru a face parte din această alianță.

Noua alianță va avea o denumire și un semn electoral, însă acestea nu au fost făcute publice deocamdată.

Sursa foto: podul.ro, ziar de bistrita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.