Serviciile de Informații americane: Rusia s-a implicat, deja, în lupta pentru Casa Albă, în interesul lui Trump și al socialistului Sanders

0

Strategia Republicanilor americani, în perspectiva alegerilor pentru Casa Albă, de anul acesta, pare a fi aceea de a obține un adversar ușor de demonizat, în sensul în care este adeptul unei doctrine destul de exagerat de Stânga, chiar socialistă – este vorba de senatorul din Vermont, Bernie Sanders.

Lui Trump, care mizează foarte mult pe mesajul său despre performanțele economiei americane, în perioada mandatului său, i-ar conveni de minune, drept adversar, un socialist, ca Bernie Sanders, deoarece ar fi ușor de convins electoratul american că trebuie să voteze împotriva socialistului, chiar dacă nu-s mulțumiți de Trump.

Se poate vorbi cu o similaritate cu alegerile din România, când s-a votat cu Iliescu, pentru a nu câștiga extremistul Vadim Tudor… Cu toate că proporțiile trebuie păstrate, Sanders fiind un politician echilibrat, respectabil, în ciuda viziunii sale de Stânga.

Concomitent cu această strategie, surse de la nivelul Serviciilor de Informații vorbesc de amestecarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, la fel cum s-a suspectat/chiar constatat că s-ar fi întâmplat în 2016, când Hillary Clinton a pierdut în favoarea lui Donald J. Trump.

Sursele susțin că implicarea Rusiei în această lupt ar viza susținerea nominalizării din partea Democraților americani, a lui Bernie Sanders, ca și contracandidat al lui Trump la alegerile pentru Casa Albă.

Informația ar fi confirmată și de Bernie Sanders, care ar fi spus că a primit informații în urmă cu aproximativ o lună, în legătură cu intenția Rusiei de a se amesteca în alegerile prezidențiale americane…

“Ni s-a spus că Rusia, şi, poate, şi alte ţări, se vor implica în această campanie. Acesta este mesajul meu: Rusia, nu te amesteca în alegerile americane”. “Ceea ce fac ei, lucrul urât pe care îl fac – şi am văzut unele tweet-uri de-ale lor – este că încearcă să ne dezbine. Încearcă să provoace haos. Încearcă să provoace ură în America”, a adăugat Bernie Sanders.

Kremlinul a negat, vineri, că Rusia se amestecă în campania prezidențială din SUA pentru a mări șansele lui Trump de a fi reales.

Sunt doar anunțuri paranoice care, spre regretul nostru, se vor înmulți pe măsură ce se apropie alegerile. Nu au nicio legătură cu adevărul”, a afirmat un purtător de cuvânt al Kremlinului.

În ceea ce-l privește pe Președintele american, acesta respinge informațiile, susținând că nu e vorba decât de teoria conspirației – ”a șaptea conspirație lansată de democrați”, susține Trump, în legătură cu aceste informații despre implicarea Rusiei în campania electorală din SUA…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.