Ministerul Sănătății: Atenție sporită la riscul de răspândire a coronavirusului, mai ales după degenerarea situației în Italia. Cei care vin în România, din regiunile afectate din Italia, vor sta 14 zile în carantină

0

Ministerul Sănătății a dat un comunicat de presă, duminică, prin care a anunțat că monitorizează ce se întâmplă, apropo de răspândirea coronavirusului în Europa, Italia în special, dar și ce măsuri se vor lua pentru a preveni riscul de infecție pe teritoriul României.

Vestea bună este că, până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus.

Totuși, măsuri sunt necesare, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări.

Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din  regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene, se susține în comunicatul Ministerului Sănătății.

De asemenea, autoritățile din România, dorind să suplimenteze măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene, vor asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare, susține Min. Sănătății.

În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.