Satu Mare. Anul 2020. Coborâți la prima stație … direct în șanț! ”Dezvoltarea” rezistă!

0

Dacă citiți ”bilanțul” politicienilor, care conduc orașul și județul, de 4 ani, mai că ați zice că trăim la Paris, sau Viena…

Zeci de milioane de euro fonduri europene, pretinse a fi fost atrase în urbea noastră, ”dezvoltare”, care trebuie să continue și câte și mai câte. Nu zicem că toate-s doar înșiruiri de litere pe hârtie, că, sigur, ne-am trezi contrați cu eterna scuză a oamenilor Primarului, care ar zice că ”nici Coica nu a făcut mai mult!”.

Deși… Gabor Kereskenyi se laudă că a făcut multe, ceea ce face ușor ilogică scuza prin raportare la Coica: adică dacă tot ai făcut ”atâtea”, de ce simți nevoie să te aperi, spunând că ”nici Coica n-a făcut”…?

E de vorbit despre toate acestea, dar cu altă ocazie…

Cert este că, privind realitatea imediată, toate cele pretinse de conducătorii orașului nu se văd în concret. Sau avem alte raportări la realitate noi și Kereskeneyi sau Pataki?!

Cei doi vorbesc de zeci de milioane de euro din fonduri europene, bravo lor, dar unde sunt schimbările pe care le aduc investițiile? Unde e dezvoltarea?

Edilii sătmăreni vorbesc de ”avioane” – și nu ne referim aici doar la faptul că Pataki propusese un algoritm, prin care membrii Consiliului de Administrație al Aeroportului să poată încasa si 30 mii lei/lună, ca indemnizație, din bani publici – realitatea este, în fapt, cea de sus.

Mai sus este o stație de autobus din Balta Blondă: dacă ești mai visător, când cobori din autobus – poate citești pe Facebook bilanțul ”glorios” al cincinalului în… 4 ani al lui Kereskenyi – riști să vii în contact dur cu ”dezvoltarea” de care vorbește udemeristul, căzând în nas, direct… în șanț…

Desigur, Kereskenyi ar putea zice că nu e stație de autobus, sau că indicatorul …indică, de fapt, șanțul… Ca atare, am avut grijă să documentăm ”alegația”…

E chiar stație de autobus…în șanț. Iar șanțul e… șanț, sperăm că nu trebuie să demonstrăm și existarea șanțului…

La replica…”nici Coica n-a făcut mai mult”… pe care o simțim că vine dinspre tabăra Kereskenyi, nu putem spune decât că udemeriștii chiar par a-l reactiva pe Coica, în acest mod.

Fostul primar pare tot mai animat, de când îl invocă udemeriștii…

Totuși, șanțul e șanț… Și nu e unicul exemplu de ”dezvoltare”…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.