Prefectul reacționează la isteria generată de o parte a presei locale: ”În acest moment, la nivelul județului Satu Mare, nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire cu Coronavirus”

1

Radu Bud arată că are experiență în funcția pe care o ocupă. Comunicarea publică a acestei instituții este una ireproșabilă, nu numai la nivelul formei, ci și al conținutului.

Spunem acestea, în condițiile în care, în ultimele 48 de ore, o parte a presei locale a derapat, de dragul audienței; a lipsit un pic să ne ne ”auto-carantinăm”, după ce am citit că deja suntem încercuiți de coronavirus, fără șanse de scăpare…

O astfel de situație serioasă, chiar gravă, merită tratată cu toată responsabilitatea, în ambele sensuri: evaluând, responsabil, gravitatea situației, totuși, concomitent, nu e cazul a ne pierde luciditatea, derapând în exagerări nocive, doar pentru a atrage atenția…

În cazul de față, având o poziție echilibrată, profesionistă, Instituția Prefectului a făcut un serviciu public ireproșabil.

Cele mai importante aspecte de reținut din comunicatul Prefectului:

”În ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei Petea, din totalul de circa 6.000 intrări în țară (valoarea medie de trafic), 335 de persoane au revenit din Nordul Italiei, zonă aflată în carantină sanitară, niciuna nu a prezentat simptome de infectare virală și li s-a recomandat izolare voluntară pentru o perioadă de cel puțin 14 zile. Dintre cele 335 persoane, 32 sunt din județul Satu Mare, iar restul, în principal din județele Maramureș, Suceava și Iași, dar și din Republica Moldova.

Fiecare persoană care vine dintr-o zonă de carantină este verificată, completează un chestionar și i se recomandă să stea 14 zile în carantină la domiciliu.

Prefectul Radu Bud a solicitat autorităților să fie pregătite pentru gestionarea unei eventuale situații de criză, inclusiv să facă eforturile necesare pentru asigurarea întregii logistici, chiar dacă în acest moment, la nivelul județului Satu Mare nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire cu Coronavirus, se arată în comunicatul transmis presei de Instituția Prefectului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.