Ion M Ioniță: Coronavirus, lebăda neagră și …neprevăzută a actualului context global. Frica şi spaimele oamenilor vor fi exploatate din plin

0

Senior-editorul ziarului Adevărul, Ion M. Ioniță, analizează ultimele dezvoltări de pe scena politică de prim-plan din România, în contextul apariției riscului de pandemie cu coronavirus.

Ioniță numește factorul ”coronavirus” o ”lebădă neagră” a actualului context, un factor neprevăzut, care a apărut și s-a instalat brusc și care are potențialul de a transforma orice convulsie minoră într-o apocaliptică criză politică:

Din păcate, România a intrat într-o încurcătură politică într-o conjunctură extrem de nefavorabilă. Cei care au sperat în anticipate nu s-au gândit nicio clipă la neprevăzut, la apariţia „lebedei negre”. Coronavirusul este această lebădă neagră. Efectele pot fi grave, la nivel global şi naţional. Iar politicul va juca un rol nefast. Frica şi spaimele oamenilor vor fi exploatate din plin de către actori politici care vor considera că a venit momentul lor. Într-o asemenea conjunctură , o criză politică este ultimul lucru pe care ţi-l doreşti”.

Restul excelentului comentariu al lui Ion M. Ioniță, aici .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.