Coronavirusul în Europa, în cifre oficiale: 7 decese, cazuri noi de infecție, semnalate doar în Italia și Israel. Sursa: Organizația Mondială a Sănătății

2

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) monitorizează evoluția epidemiei de coronavirus, încă de la izbucnirea acesteia, în China.

Mai jos, vă prezentăm evoluția în cifre a epidemiei, pe care o puteți verifica pe site-ul Organizației, aici .

În astfel de cazuri, este important să avem acces la statistici reale, mai ales că suntem asaltați cu breaking news-uri, ce exprimă, mai ales, fobiile jurnaliștilor, sau goana după senzațional.

Cea mai recentă raportare a OMS datează din 25 februarie…

Coronavirusul în Europa, în cifre oficiale: 7 decese, cazuri noi de infecție, semnalate doar în Italia și Israel. Sursa: Organizația Mondială a Sănătății 1

Am hașurat semnalările din țările Europei, unde virusul a fost semnalat. Până în momentul de față, se constată următoarele:

– Italia are cele mai multe cazuri confirmate – 229, dintre care 105 sunt cazuri noi; totalul deceselor, în Italia, pe motiv de coronavirus: 6.

  • cazuri s-au mai semnalat în Germania, Franța, Mare Britanie, Israel, Rusia, Spania, Belgia, Finlanda, Suedia – în total: 50. Totalul deceselor în aceste țări, până marți: 1.

 

Haideți să analizăm cum evoluează epidemia de la o zi la alta. Următoarea statistică este din 24 februarie…

Coronavirusul în Europa, în cifre oficiale: 7 decese, cazuri noi de infecție, semnalate doar în Italia și Israel. Sursa: Organizația Mondială a Sănătății 2

După cum se poate observa, numărul cazurilor semnalate a crescut doar în Italia (s-a dublat) și în Marea Britanie (de la 9 cazuri, la 13). Numărul deceselor a crescut de la 3, la 7, în ultimele 24 de ore.

Haideți să analizăm ce-a fost cu o săptămână în urmă…

Coronavirusul în Europa, în cifre oficiale: 7 decese, cazuri noi de infecție, semnalate doar în Italia și Israel. Sursa: Organizația Mondială a Sănătății 3

În data de 17 februarie – Franța și Germania aveau același număr de cazuri, la fel Rusia, Spania, Belgia, Finlanda, Suedia. Singura creștere s-a semnalat în Italia. Totalul deceselor, la 17 februarie – 1, în Franța (în data de 16 februarie 2020). Deci, în 8 zile, numărul de decese cauzate de coronavirus în Europa a crescut cu 6. Numărul de noi cazuri semnalate în celelalte țări europene, cu excepția Italiei și Israelului: 0(zero).

În Israel s-a mai raportat 1(un) singur nou caz de infecție cu coronavirus.

Până marți, în total, din cauza coronavirusului, și-au pierdut viața 7 cetățeni de pe teritoriul Europei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.