Florin Cîțu, noua propunere de Premier a Președintelui Iohannis

0

După consultări, am decis să fac o desemnare pentru  a mișca lucrurile ca să nu ne blocăm politic. Azi am decis să îl desemnez pentru poziția de premier pe domnul Vasile-Florin Cîțu”, a anunțat Președintele Iohannis, miercuri seara.

Cine este ministrul interimar de Finanțe, actual Premier-desemnat, Florin Cîțu?

Florin Cîţu a urmat studiile la Colegiul Grinnell din cadrul Universității de Stat din Iowa, specializându-se în domeniul economic.

Născut în 1972, Florin Cîțu este licențiat în economie la Grinnell College, SUA, 1996, doctorand în macroeconomie și economie internațională la Iowa State University, având și un master în economie la această Universitate.

A lucrat ca economist pentru Banca Națională a Noii Zeelande, în perioada 2001-2003 și pentry Banca Europeană de Investiții, Luxemburg, în perioada 20003-2005.

A fost economist ștef și ulterior Head of Financial Markets la ING Bank, București, în perioada 2006-20011. Florin Cîțu este membru în Comisua pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din 1 februarie 2018 și al Comisiei pentru afaceri europene din 24 septembrie 2018.

 

Sursa foto: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.