Președintele Iohannis, după întrunirea CSAT: Reiau apelul la calm. Presa trebuie să informeze oamenii corect, de o manieră echilibrată

0

Miercuri, la solicitarea Președintelui României, s-a întrunit ”Consiliul Superior de Apărare a Țării”(CSAT), pentru a stabili planul de măsuri ce trebuie aplicate pentru a proteja românii, în fața amenințării coronavirusului.

 

Președintele a avut o poziție corectă, în planul comunicării instituționale: situația nu este cea mai fericită, însă, realist vorbind, nu este nici în zona dezastrului, dă de înțeles Klaus Iohannis.

 

Principiul cel mai simplu de management al unei crize rezidă tocmai în a-ți păstra calmul și luciditatea.

Reacții în stil ”poalele-n cap” nu reprezintă o opțiune serioasă, sau adecvată, ba mai mult asemenea atitudini excesive ale comunicatorilor publici vulnerabilizează eforturile autorităților de a ține situația sub control.

Președintele a comunicat adecvat, inteligent în această situație de criză, care necesită vigilență, însă nu există motive de disperare…

 

Am cerut astăzi în CSAT tuturor instituțiilor responsabile să trateze situația legată de prevenirea răspândirii coronavirusului cu maximă vigilență și să continue eforturile pentru gestionarea eventualelor cazuri de infecție pe teritoriul României. Am stabilit în CSAT un plan de măsuri care vor trebui aplicate riguros și fără abateri pentru a asigura cea mai bună protecție a cetățenilor. Reiau apelul la calm, până în prezent nu avem niciun caz de coronavirus în România și nu există motive de panică. Fac un apel și către mass-media: informați oamenii corect și constant, dar de o manieră echilibrată, fără excese! În același timp, toți cetățenii trebuie să înțeleagă că este responsabilitatea fiecăruia în parte, nu doar a instituțiilor, să coopereze, să respecte întru totul indicațiile și sfaturile autorităților, pentru a avea o strategie de succes în a preveni și a combate infecțiile cu coronavirus. Cel mai important instrument de stopare a răspândirii coronavirusului este prevenția”, a declarat Klaus Iohannis.

De altfel, publicația noastră a prezentat, în cursul zilei, argumentele pentru care e absolut normal să ne păstrăm echilibrul și calmul.

Nu e cea mai fericită situația, dar nu este vorba nici de o situație gravă, precum cea din Italia…

Citiți mai multe aici…

Coronavirusul în Europa, în cifre oficiale: 7 decese, cazuri noi de infecție, semnalate doar în Italia și Israel. Sursa: Organizația Mondială a Sănătății

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.