Prefectul a convocat o întâlnire cu medicii de familie la CJAS în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus în Europa

0

Prefectul Radu Bud a solicitat DSP să convoace o întâlnire cu medicii de familie.

Această întâlnire, se arată într-un comunicat remis de Cancelaria Prefectului, a avut loc joi, la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Satu Mare.

În cadrul întâlnirii, medicilor le-au fost prezentate procedurile de lucru în cadrul contextului epidemiologic, s-au clarificat aspecte privind modul de colaborare și comunicare între instituții, s-au prezentat statisticile la zi, precum și ultimele prevederi legale referitoare la acordarea concediului medical pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu.

Prefectul a convocat o întâlnire cu medicii de familie la CJAS în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus în Europa 1
În comunicat, s-au oferit detalii și legat de evoluția intrărilor în țară prin PTF Petea

În ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei Petea, din totalul de 1.833 de persoane care s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, 253 de persoane au declarat că vin din Italia sau au tranzitat-o.

Dintre cele 253 de persoane, 46 sunt din județul Satu Mare, iar restul, în principal din județele Maramureș și Suceava, iar 28 de persoane tranzitează teritoriul României spre alte țări.

Concediul persoanelor aflate în izolare la domiciliu

Indemnizația și concediul în aceste situații se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei suspiciuni asupra unei boli contagioase, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de Direcţia de sănătate publică, pentru cel puțin 14 zile.
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită potrivit legii și se suportă integral din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, se arată în comunicatul remis publicității de Cancelaria Prefectului.

A fost deschisă linia Telverde 0800800358 la care se pot afla informații despre coronavirus

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.
Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

 

Citiți și…

Prefectul reacționează la isteria generată de o parte a presei locale: ”În acest moment, la nivelul județului Satu Mare, nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire cu Coronavirus”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.