UPDATE: Șpaga luată de Ministru avea legătură cu achiziția de echipament sală chirurgie cardiovasculară, la Spitalul Baia Mare. Ex-Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vrut să facă bani, prin metode ilegale și a picat în plasa procurorilor anticorupție

0

UPDATE: Pintea, reținută, sâmbără, pentru 24 de ore. Mita a fost în două tranșe, începând cu decembrie 2019 – 10 000 euro și 128 000 RON – reprezentând 7% dintr-un contract ce avea ca obiect proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente la Spitalul din Baia Mare.

 

Sorina Pintea ar fi fost prinsă în flagrant, în 28 februarie, luând mită pentru a trânti un contract de achiziții publice – surse jurnalistice susțin că ar fi vorba de un contract de achiziție de echipament medical, care să fie folosit pentru combaterea coronavirusului.

 

Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, pentru stiripesurse.ro. 


Flagrantul a avut loc vineri, în jurul orei 14, în biroul lui Pintea de la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare.

 

Procurorii au percheziționat imediat biroul Sorinei Pintea – mita pe care a primit-o aceasta ar fi fost de 120 000 euro. Suma nu este confirmată, încă.

Surse judiciare susțin că aceasta va fi dusă la București și se va propune instanței de judecată reținerea preventivă a ex-ministrului PSD.

 

Sursa foto: Epoch Times

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.