Sorina Pintea, propusă spre suspendare din PSD, de către șeful PSD Maramureș. La fel, toți cei care au legătură cu acest caz

0

Gabriel Zetea, care este și Președinte al CJ Maramureș, a reacționat pe Facebook, la scurtă vreme după reținerea Sorinei Pintea, anunțând că va numi un nou manager al Spitalului Județean din Baia Mare, dar și că va propune, în calitatea de șef al PSD Maramureș, suspendarea din partida lui Pintea și a tuturor, care sunt implicați în acest caz.

Rămâne de văzut dacă va fi propusă și suspendarea ex-ministrului Educației, Liviu Pop, pe care l-a implicat în acest caz fiul Sorinei Pintea. Pintea-junior a declarat că denunțătorul mamei sale i-ar fi spus că tranșe din mita pentru care ex-ministrul Pintea e reținută preventiv în prezent, ar fi trecut pe la Pop.

Sorina Pintea, propusă spre suspendare din PSD, de către șeful PSD Maramureș. La fel, toți cei care au legătură cu acest caz 1

Liviu Pop a negat acuzațiile și a anunțat că-l va da în judecată pe fiul Sorinei Pintea.

Vom urmări dacă Zetea va propune inclusiv suspendarea lui Pop din PSD.

 

Mai jos, postarea integrală a șefului PSD Maramureș, Gabriel Zetea:

 

Dragi maramureseni,

Sunt socat de acuzatiile care sunt indreptate in aceste zile impotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine in ultimii ani, politic si profesional, cu managerul de spital si ministrul Sorina Pintea si tocmai de aceea aceste acuzatii vin ca un soc personal.

Am incredere ca Justitia din Romania va face lumina in acest caz si sper ca familia Sorinei sa fie tare si sa treaca peste acest moment extrem de dificil. Familia sa ( Ovidiu, Ionut, Catalin si Simina) a fost alaturi de Sorina si in ultimele saptamani cand o boala grava o tinea departe de viata publica si sper ca Dumnezeu sa le dea intelepciunea sa treaca sanatosi peste aceasta cumpana.

Sunt Presedintele Consiliului Judetean Maramures si Presedintele PSD Maramures si am obligatia de a lua masuri concrete in zilele care urmeaza. Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judetean de Urgenta “Doctor Constantin Opris” din Baia Mare care sa asigure buna functionare a spitalului in conditiile de restrictionare a accesului in spital din cauza coronavirusului si vom demara o ancheta a Corpului de Control al Consiliului Judetean la Serviciul de achizitii publice a spitalului. Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea si a tuturor celor care ar putea avea legatura cu acest caz pana la solutionarea in instantele de judecata a acuzatiilor. Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediata a unui set de masuri pentru ca actele de coruptie sa fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie sa fie in primul rand oameni cinstiti iar PSD are obligatia de a fi in prima linie a luptei anticoruptie in Romania!

  1. Avand in vedere prezumtia de nevinovatie, atat de des clamata dar atat de rar aplicata, precum si unele intepretari ale presei, mai fac unele precizari :
    1. Deciziile pe care le-am mentionat tin de buna functionare a Spitalului Judetean Baia Mare, pana la clarificarea situatiei si sunt impuse de lege in responsabilitatea Consiliului Judetean al carui presedinte sunt.
    2. A nu se intelege ca o consider vinovata sau nevinovata pe Sorina Pitea sau ca aprecierea mea pentru eforturile si dedicatia pentru pacienti este mai scazuta. Nu am nici cea mai mica banuiala ca nu a fost un ministru corect, chiar foarte corect. Consider ca a fost cel mai bun ministru al sanatatii pe care l-am avut in ultimii ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.