De-a Stan și… Bran cu porcii din România. PSD revine la moda fake news-urilor. Ultimele victime, ”pe dezinformare”: PORCII

Lupta politică a început vârtos, la … început de primăvară. Ultimul asalt are sorginți sătmărene – s-a zvonit dinspre presa centrală – și ar fi din domeniul bătăliilor cu aspecte porcine.

Ca atare, am dat și noi o căutare pe goagăl, vorba pesedistului penal Vanghelie, de odinioară, după cuvintele cheie ”Ioana Bran – porci” ca să vedem de ce striga toată lumea ”dezinformare”.

Astfel, am ajuns la un mesaj alarmant al doamnei deputat Bran – fosta secretară la Cameră a lui Dragnea. În acest mesaj, doamna cu palinca vorbește de limitări nedemocratice ale sansei la viață – sau moarte? – ale porcinelor.

Ne-am panicat și noi, ca atare ne-am pus pe căutat…și am descoperit că, da, e vorba de dezinformare: doamna Bran a rămas în etapa anterioară a PSD, cea cu fake news-uri.

Între timp – știm că Fedorca nu i-a spus doamnei deputat, ca să n-o întristeze – Dragnea, cetățeanul de onoare al orașului Negrești, e la pârnaie, președinte e Ciolacu, un tip bâlbâit, tolerat de Servicii, totuși, iar strategia e alta, adică aia cu fake news n-a dat roade…

Povestea e savuroasă și arată stilul în care inventează Bran, în manieră Radio Erevan: Guvernul PNL nu interzice creșterea porcilor în gospodării, e adevărat că există un ordin de ministru, care propune astfel de limitări, dar el e lansat de PSD și semnat de ministrul Daea.

 

Ministrul Agriculturii, Oros, despre ”crainicul” de la Radio Erevan, Ioana Bran: PSD minte cu nerușinare, pentru a panica populația!

Ioana Bran a lansat minciuni în spațiul public, dat fiind că a rămas fără imagine, de când Dragnea e pușcăriaș iar dânsa un mai e secretară la Camera Deputaților. Ce susține d-na deputat, ex-secretar la Cameră, pare construit cu instrumente de propagandă fake news , specific trollilor ruși. Să desfacem mesajul doamnei în argumentele pe care le încearcă și veți vedea esența profund manipulatoare, cu tendință de troll din Rusia:

  1. Guvernul PNL va interzice ”țăranilor” să crească porci în gospodării. FALS! Mai întâi pentru că nu trebuie să fii țăran, ca să crești porci – poți fi chiar palincar – dar și pentru că informația în sine e falsă, lucru susținut chiar de ministrul agriculturii…

Iată, integral, mesajul ministrului Adrian Oros referitor la invențiile Ioanei Bran:

”În stilul caracteristic, PSD minte și dezinformează. De azi dimineață, în mediul online și nu numai, a apărut dezinformarea că Guvernul interzice creșterea porcilor în gospodării…PSD lansează o minciună grosolană, care are menirea de a panica populația fără a avea un sâmbure de adevăr”.

Deci, de la cel mai înalt nivel guvernamental, se susține că românilor nu li se va interzice să crească porci…

  1. Un alt argument al d-nei Bran… ”Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin (…) Potrivit ordinului, țăranii nu vor mai avea voie să reproducă porci în propria gospodărie sau să transporte porci de la o gospodărie la alta…”

Replica lui Oros: ” Este în dezbatere publică, conform procedurii legale, un proiect de ordin prin care se stabilesc reguli minimale de bună practică în creșterea porcilor, acestea fiind benefice pentru creșterea suinelor în sistem gospodăresc, dar și pentru dezvoltarea micilor ferme comerciale și a celor industriale.”

Deci, Guvernul vrea să impună anumite măsuri benefice atât pentru creșterea suinelor în gospodării, dar și pentru dezvoltarea unor mici ferme…

 

  1. Ioana Bran, moștenitoarea unei pălincii, posibilă doar datorită capitalismului, arată că e anti-capitalism, poate chiar anti-democrație și, sigur pro-rusă, prin manifestări publice.

Încă o manipulare, cu esență putinistă, marca Bran:” Aș fi de acord cu impunerea unor condiții care să crească biosecuritatea în gospodăriile oamenilor. Dar ceea ce face acest guvern este inacceptabil. Tradițiile, dar și capacitatea oamenilor din mediul rural de a-și asigura hrana, vor fi compromise. Măsura servește exclusiv marile exploatații de suine – nu numai din România! – și importatorii de carne de porc”.

Acum credem că e clar: d-na Bran promovează retorici propagandiste anti capitalism, anti-modernitate, anti-Occident…

Deci, măsurile de limitare a răspândirii a virusului pestei porcine sunt ”atac la tradiții” și promovare a ”demonicei” libertăți de circulație a mărfurilor pe teritoriul UE.

Adică, d-na Bran contestă UE, Occidentul, modernitatea, chiar legislația care permite propriei pălincii să funcționeze, probabil…mai erau unii, in epoca fake news a PSD, care aveau retorică asemănătoare, dar și alții, pe la Moscova, care finanțează genul ăsta de discurs anti-UE, anti-Occident. Ce să mai zici – oare doamna a fost pe la pălincie, înainte să vorbească, așa, mai euforic?!

 

Ipocrizia este maximă. Dovada că, de fapt, ordinul a fost inițiat de Guvernul PSD…

În hora fake news-ului porcin al d-nei Bran a intrat și șturlubaticul ex-ministru Daea… Mai sus, o declarație de zilele trecute ale lui Daea, preluată de pe DCNews. Deci domnia-sa combate, la rându-i, un ordin nedrept. Domne, Daea e un tip convingător, și pare așa, iliescian, sărac și cinstit… cu duhul.

Totuși… cine o fi inițiat ordinul ăsta care a bulversat PSD…? Hai să-l vedem, zicem noi…că e bine să lucrăm cu argumente nu cu fake news-uri din școala moscovită…

Deci cum? E semnat tocmai de Daea?

Cam da…

O fi uitat Daea?

Inclusiv presa vremii o confirmă…atît la nivel de titlu de presă

Cât și de corp al unui text de presă…

Este evident că PSD are nevoie de o remaniere.

Mai sus, argumente în acest sens. E nevoie de oameni, care să facă față noului context: voturi nu se mai pot obține cu minciuni și propagandă cu iz moscovit de fake news.

E lipsă de respect, mai ales față de votanții PSD!

 

Recommended For You

About the Author: Ovidiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *