PNL trebuie să facă alianță cu USR-PLUS. Alternativa e să devină remorcă a UDMR. Iar remorcă devine, astfel, și Sătmarul!

1

Au trecut 4 ani pe lângă noi…

Kereskenyi ne-a vândut, în stil dâmbovițean, machete…

Noi ne aflăm în același loc, unde eram acum 4 ani: orașul cu cele mai slabe perspective de dezvoltare din regiune.

Când spunem acest adevăr de necombătut, Kereskenyi și susținătorii săi își apără ”alesul” cu argumentul că nici Coica nu a făcut mai mult.

Sincer, e fără noimă a-ți justifica mandatul… impotent, din punct de vedere politico-administrativ, invocând că esti, nici mai mult nici mai puțin, decât la fel de impotent ca alții.

Kereskenyi a făcut-o și pe asta: atât de disperat este după un nou mandat, încât, dacă vreți, recunoaște și că e impotent, dar nu mai mult decât predecesorii săi!

Kereskenyi, dacă vin 10 votanți și-ți zic că te votează, dar să-i lași să arunce săgeți de darts în tine, tu ce faci? Te gândești dacă și Coica ar accepta?

Oameni buni, cu astfel de personaje, nu putem progresa!

Au trecut 4 ani: primarul nostru n-a făcut nimic în interesul urbei.

După cei patru ani, asta e singura lui scuză – ”nici Coica n-a făcut”…?

În aceiași patru ani, orașe, ca Oradea, au făcut ce-au făcut, arătând că ”da, se poate!”: fonduri europene, dezvoltare, bunăstare!.

Noi, în Satu Mare, am avut, în schimb, un domn, care e expert în găsit scuze: guvernul (din care partidul lui a făcut parte), Coica, răscoala curuților, și ce mai vreți dvs. Cu talent poetic, Kereskenyi le invocă pe toate!

Inclusiv că e plin de ”idioți” în București, care s-au specializat în a bloca demersurile domniei-sale de a dezvolta Sătmarul…

Mai ales pe ale domniei-sale…! E o conjurație mondială menită a-l bloca pe primarul nostru în demersurile sale de a dezvolta orașul! Să credem aceste baliverne, sau să privim realitatea?

Lucrurile stau așa: ai primar fara nicio realizare, timp de patru ani. Ai partide remorcă posibile pentru primarul-cu-zero-realizari: PNL, sau PSD.

PNL e pe un val ascendent, unul atât de puternic, încât își poate propune să costruiască în jurul său alianțe… PNL ca vioară-primă.

Din nefericire, la Satu Mare – CAZ UNICAT – PNL, RESEMNAT-DEPRESIV, e în competiție cu viitorul politic penal al PSD – respectiv Mircea Govor – având ambiția modestăa de a deveni DOAR remorca UDMR.

USR+ PLUS încă nu s-au ancorat în ”meandrele” concretului sătmărean: se aventurează, nepragmatic, de unele singure, devenind victime sigure lupilor din UDMR, PSD și PNL (politrucii hârșiți în negocieri cu oricine le poate asigura o halcă din ciolan).

Ce uită toate aceste partide politice este faptul că au datoria de a servi comunitatea. Momentan nu o fac!

Logică politică simplă: ai un primar in functie foarte slab,  trebuie să identifici soluțiile pentru a da un candidat care să-l înlocuiască, un candidat cu șanse!

Separat, nici PNL, nici PSD, dar nici USR+PLUS, nu pot avea un candidat care să bată inflexibilitatea procentului majoritar – într-un singur tur – al UDMR-ului lui Kereskenyi…
PNL – cel puțin o parte din acesta – pare tentat să fie remorca UDMR.

Ce câștig are PNL din acest lucru?

Cine din PNL are de câștigat dintr-un astfel de scenariu?

Ce are de câștigat – dacă are – Sătmăreanul de rând, care tocmai constată că a pierdut 4 ani, cu Kereskenyi, primar…?!

PNL poate avea un scenariu-alternativă, o alianță cu USR-PLUS, o alianță absolut onorabilă, cu un candidat comun, care să se bată cu șanse cu reprezentantul UDMR, ce porneșe în pole-position… Un astfel de candidat, alternativă la Kereskenyi, ar trebui să aibă un program, prin care să se recupereze pierderile cauzate de nepăsarea lui Kereskenyi…

Dacă vor juca la alibi, ignorând interesul comun, public, al Sătmărului, PNL și USR-PLUS se vor auto-decredibiliza. Dinspre aceste forțe, trebuie să vină soluția-alternativă, într-un demers comun, de alianță. Ideea nu este nouă – la fel se întâmplă în județul Sălaj, unde o astfel de alianță a fost pusă în practică, în sensul de a da candidați comuni, care să câștige cu programe politice, care să-și propună dezvoltarea județului Sălaj și a Zalăului, unde situația e similară cu cea din Satu Mare.

Nu mai este pentru mult timp această fereastră de oportunitate: de la PNL și USR-PLUS se așteaptă o necesară alternativă în interesul Sătmărenilor! De la reprezentanții acestor formațiuni trebuie să vină un proiect comun serios, în interesul orașului și al județului!

Citiți și…

Alianța pentru dezvoltarea Sălajului: PNL și USR-PLUS au decis să aibă candidați comuni pentru a dezvolta Zalăul și Sălajul

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.