Opinia Timișoarei: ”Nebunie la Vama Nădlac. Sute de mașini cu cetățeni români, care se întorc din Italia, pentru a fugi de coronavirus, au blocat vama, marți seara”

0

Cozi uriașe la punctul de frontieră cu Ungaria – Nădlac 2. Sute de mașini au așteptat ore în șir se intre pe teritoriul României, marți seara.

Unii dintre români au devenit recalcitranți. Până la urmă, persoanele turbulente s-au calmat și au acceptat să meargă în carantină.

Autoritățile se luptă să aplice prevederile legale.

Astăzi lucrurile au revenit la volumul de trafic pe care l-ati vazut. Nu stim la ce sa ne asteptam, poate va incetini sau poate mai continua. Noi suntem pregatiti. Pana azi s-au completat 36.000 de chestionare. In momentul in care avem certitudinea ca vin din Italia, incep procedura de carantinare in judetul nostru si se creeaza aglomeratie.

Cetatenii sunt nemultumiti, considera masurile noastre prea drastice pentru cetatenii din judetele indepartate, care doresc sa se indrepte spre domiciliu.

Primul lucru, completeaza chestionarele, scriu de unde provin, unde se duc, apoi ii conducem spre centrele de carantina din judetul Arad. Cand vom intampina probleme, vom cere sprijin.

Pana azi, cand a intrat in vigoare zona rosie pentru Italia, aveam un autoturism dedicat pentru transportul persoanelor catre carantina. In momentul in care vin cu autocarul ii conducem cu autocarul, cand vin cu autoturismele personale, ii ducem cu autoturismele propri, in centrele de carantina. Avem 4 centre cu peste 128 de locuri.

Odata ce a intrat Italia in zona rosie, va dati seama ca nu ar fi putut fi posibil sa iasa. Ei spun ca nu au avut probleme sa iasa din zona rosie, cu atat mai putin din Italia a declarat Constantin Catana, directorul DSP Arad.

 

Poliția de Frontieră a transmis că numărul de persoane este mai mic anul acesta față de anul trecut în aceeași perioadă, singura diferență fiind formalitățile legate de combaterea răspândirii noului coronavirus, care încetinesc activitatea la frontieră.

In ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II au efectuat formalitatile de frontiera aproximativ 11.000 de persoane pe sensul de intrare in tara. Precizam faptul că anul trecut in aceeasi perioada am avut pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valorile de trafic fiind in scadere.
MIn acest moment formalitatile de frontiera se efectuează pe 3 artere la intrarea in tara, iar timpul de asteptare e de aproximativ 40-50 de minute.  Timpul de asteptare mai ridicat se datoreaza masurilor suplimentare dispuse in punctele de frontiera in contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de catre politistii de frontiera, completarea formularului pus la dispozitie de colegii de la Directia de Sanatate Publica, precum si masurile dispuse de către acestia”, transmit reprezentantii Politiei de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.