Comunicat de presă: UNTRR solicită Guvernului să renunțe la măsura obligatorie de punere în izolare 14 zile a șoferilor de camioane

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului, eliminarea imediată a măsurii de punere în autoizolare 14 zile a șoferilor români de camioane care fac transport internațional spre România.

”Menținerea acestei măsuri va bloca economia României, cu efect imediat în următoarea săptămână și cu consecințe catastrofale generate de lipsa mărfurilor, dar și de închiderea unităților de producție și reducerea considerabilă a comerțului, ceea ce va produce mai multe victime în timp foarte scurt comparativ cu noul coronavirus în următoarele 90 de zile”, se arată în comunicatul UNTRR.

În același comunicat, UNTRR transmite Guvernului următoarele solicitări:

– suspendarea plății creditorilor – pentru finanțare vehicule transport persoane – pe perioada interzicerii transportului de persoane,

– suspendarea plății contribuțiilor sociale de către firmele afectate

– suspendarea plății creditelor ipotecare de către personalul firmelor aflate în dificultate

– în punctele de trecere a frontierei să fie create spații speciale pentru verificarea șoferilor profesioniști, astfel încât să se evite aglomerația și posibilitatea ca aceștia să intre în contact cu alte persoane venite din diverse colțuri ale lumii.

 

UNTRR le reamintește autorităților că transportul rutier asigură funcționarea corespunzătoare a economiei și asigură calitatea vieții de care ne bucurăm astăzi.

”O întrerupere sau o oprire a serviciului de transport rutier de mărfuri are consecințe în aproape fiecare aspect al vieții inclusiv sănătate, distribuirea alimentelor și a energiei. Prin oprirea transportului rutier sunt afectate majoritatea afacerilor cu care avem contact în fiecare zi, întrucât multe dintre ele au astăzi stocuri sau provizii mici sau aproape inexistente și sunt dependente complet de primirea livrărilor zilnice la timp”, susțin reprezentanții UNTRR.

 

Recommended For You

About the Author: Redactia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *