Fundația unei importante firme de construcții donează Spitalului din Sibiu o linie de testare pentru coronavirus

Este vorba de firma sibiană CON-A, care a fost înființată în 1990, fiind, probabil, cea mai mare firmă de construcții cu capital românesc din țara noastră.

CON-A prin Fundația pe care o deține a decis să se implice și să dea o mână de ajutor autorităților în această criză medicală fără precedent prin care trece întreaga lume. Din acest motiv Fundația a decis să finanteze achizitionarea de urgență a unei linii de biologie moleculară necesară determinării virusului SARS-COV-2 și să o doneze Spitalului Județean Sibiu.

“Știm că în momentul de față capacitatea de testare a spitalelor este suprasolicitată, iar singurul centru de testare din zonă este la Cluj. Este esențial să acționăm rapid în această perioadă critică și să sprijinim autoritățile. Cred ca este momentul să fim solidari, uniți și să respectăm instrucțiunile date de autorități”, transmite pe contul de Facebook al companiei Mircea Bulboacă, președintele Grup CON-A.

În România, singurele orașe care dețin laboratoare care pot testa probele prelevate de la suspecții de coronavirus sunt în București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Un nou laborator este în curs de amenajare la Craiova.

Sursa; cont Facebook CON-A

Recommended For You

About the Author: Redactia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *