Instituția Prefectului Satu Mare: Evitați deplasările inutile în locuri aglomerate! Respectați măsura autoizolării, cei vizați de această măsură vor fi verificați de primării!

0

Într-un comunicat remis publicității, duminică, de Cancelaria Prefectului Radu Bud, se reiterează măsurile pe care cetățenii e bine să le ia pentru a depăși criza coronavirusului cu cât mai puține îmbolnăviri.

Una dintre acestea, de fapt cea mai importantă, este distanțarea socială, pentru o scurtă perioadă de timp, principalul mod, prin care mortalul virus poate fi limitat de la răspândire.

Autoritățile revin, de asemenea, cu o rugăminte insistentă adresată celor aflați în autoizolare, să respecte această măsură.

De altfel, Cancelaria Prefectului anunță că listele cu cei care se află la domiciliu sub măsura autoizolării au fost înaintate primăriilor din localități, astfel încât se vor face verificări, pentru a avea siguranța că măsura autoizolării este respectată.

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Instituția Prefectului județul Satu Mare se adresează din nou populației cu recomandarea de a respecta măsurile dispuse pentru limitarea și prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus COVID-19, în special măsurile de autoizolare, protecție prin dezinfectarea mâinilor și utilizarea măștilor, evitarea deplasărilor inutile în locuri aglomerate.

Departamentul pentru Situații de Urgență a alocat județului Satu Mare măști FFp2. Acestea au fost distribuite către SMURD, Serviciul de Ambulanță, Direcția de Sănătate Publică și Spitalul de Contagioase. Numărul acoperă deocamdată unitățile din primă linie în lupta anti-Covid-19, urmând ca stocul să fie completat în perioada următoare.

Totodată, listele cu persoanele aflate în autoizolare la domiciliu au fost deja înaintate tuturor primăriilor din județ. Listele sunt verificate de către fiecare primar. Sătmărenii au arătat încă o dată că dau dovadă de spirit civic, informând autoritățile cu privire la persoanele care nu respectă măsura autoizolării, ne referim aici în special la comunitățile rurale mici, unde locuitorii se cunosc între ei. Apreciem atât cetățenii care dau dovadă de spirit civic, cât și efortul autorităților de a depista și sancționa persoanele care încalcă măsura autoizolării deoarece este necesar un efort colectiv pentru a depăși această situație cu un număr cât mai mic de îmbolnăviri.

Prefectul Radu Bud face din nou apel la persoanele izolate la domiciliu sau carantinate să respecte măsura de interzicere a ieşirii din spațiul în care au fost plasate, pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus Covid-19.

Respectați recomandările medicale pentru a vă îngriji de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi!

Vă mulțumim.

 

22.03.2020                                                                Cancelaria Prefectului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.