Mesajul unui tânăr Sătmărean: Domnule Primar, ne-am fi bucurat să ne anunțați că ați luat credit pentru a construi un nou spital!

0

Decizia municipalității de a împrumuta 32 000 000 de euro de la bănci, pentru a avea banii necesari construirii unui nou pod peste Someș și pentru cofinanțări la posibile proiecte din fonduri europene, a inflamat spațiul social media de la nivel local.

Practic, s-a generat o dezbatere publică în jurul acestei decizii, o dezbatere care nu a fost inițiată, așa cum ar fi fost cazul, de Primarul Kereskenyi Gabor și de Consiliul Local, deși e clar că ar fi fost necesară.

Mai mult, Sătmărenii spun public că nu era momentul potrivit pentru un astfel de împrumut și – chiar în eventualitatea accesării sale – altele ar fi prioritățile, nu cele anunțate de Primărie.

Se pare că susținătorii împrumutului de 32 de milioane de euro– respectiv Primarul și consilierii locali ai UDMR, PNL, ALDE și FDGR – nu prea sunt sincronizați cu așteptările societății. Oamenii așteaptă, de la autorități, o reacție rapidă la criza de coronavirus, ce pare că s-a instalat și nu se lasă dusă curând; nu prea sunt interesați de poduri și fonduri europene pentru reparat străzi.

Un exemplu de reacție, în acest sens, este cea a unui tânăr, care cere ca din acest împrumut să se construiască un spital.

De altfel, cam peste tot, investițiile merg spre domeniul medical, acum când, sub asediul COVID-19, linia care separă viața de moarte devine una foarte subțire/firavă…

  

Mai jos, mesajul tânărului, postat pe un grup local de Facebook:

 

”D-le Kereskenyi, ne-am fi bucurat să ne anunțați că ați luat credit pentru a construi un nou spital și dotări !


Asta ar fi însemnat să țineți la sătmăreni….


În județul Satu Mare, avem 22 de ventilatoare, se mai donează 10, nu credem că e suficient pentru ce urmează. De la sfârșitul săptămânii viitoare autoritățile anunță că va exploda numărul celor infectați cu coronavirus.


Prioritatea e domeniul medical.

 

E nevoie de un nou spital – o parte din acești bani credem că e bine să meargă în acea direcție.


În schimb, dvs. susțineți că vreți să construiți al treilea pod, ACUM…ceea ce e destul de inadecvat prezentului, ca prioritate…
Podul era prioritate acum 10 ani, acum 5 ani, anul trecut, acum prioritatea e să trecem, toți cu viață prin pandemie.

 

De ce nu v-ați ocupat să construiți pod în timpul celor 4 ani de mandat?
E clar că dvs. ne îndatorați pentru a finanța ambiții politice de-ale dumneavoastră.


Urmează o recesiune economică globală, după criza coronavirusului. Nu va fi un moment bun, pentru a fi îndatorat. În scenariul unei astfel de crize economice, a returna un astfel de credit ar fi foarte complicat.


La ce s-ar ajunge ar fi o nouă etapă a stagnării pentru Satu Mare.
Stagnăm de atâți ani, vom continua să stagnăm, dacă ne îndatorați fără rost, adică fără alt rost decât ambițiile dumneavoastră politice…”
, a transmis tânărul Bogdan Măcelaru, pe contul propriu de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.