Alegeri locale, doar în septembrie? Ludovic Orban: ”Din punctul meu de vedere, alegerile locale vor trebui amânate”

0

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că este posibil ca alegerile locale să nu se desfășoare în 28 iunie, cum se anticipa, ci doar în septembrie.

Se pare că ar fi în pregătire o ordonanță de urgență în acest sens…

„Putem să decidem şi prin ordonanţă de urgenţă pentru că este o situaţie de urgenţă situaţia creată de această epidemie şi suntem pregătiţi să adoptăm o OUG în acest sens (n.r. – pentru prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali)”, a declarat pentru Agerpres Ludovic Orban.

Întrebat dacă alegerile locale ar putea avea loc în septembrie, premierul a răspuns că este posibil.

El a reiterat că este din ce în ce mai clar că alegerile locale nu pot fi organizate în condiţii normale pe 28 iunie.

„Pregătim un act normativ pentru prelungirea mandatului aleşilor locali care exercită mandatul în urma alegerilor din 2016 până la data viitoarelor alegeri locale. Data urmează să fie stabilită de Guvern, dar, din punctul meu de vedere, astăzi, este clar că alegerile locale nu pot fi organizate în condiţii normale în data de 28 (n.r. – iunie) şi va fi necesară amânarea acestor alegeri. (…) Sperăm să treacă cât mai repede epidemia. După trecerea epidemiei, când o să existe un interval de timp în care să revenim la normal, să se poată desfăşura o campanie firească în care candidaţii să poată interacţiona cu alegătorii, alegătorii să cunoască bine candidaţii, vom decide organizarea acestor alegeri”, a afirmat Orban.

Sursa: g4media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.