Săgila-te-aș și n-am cum!

0

Recentul scandal al consilierului local din Negrești Oaș care ar fi încălcat interdicția izolării la domiciliu, mi-a readus în minte, în mod aproape paradoxal, scandalul care a avut loc în urmă cu câțiva ani la Primăria Călinești Oaș, scandal care – din păcate – continuă până în ziua de astăzi.

Primarul de atunci se războia cu vicele și a lipit pe ușa biroului acestuia un anunț absolut hilar: ”Să săgilază biroul Viicelui”… etc, scris chiar de domnul primar, cu mânuța aia a lui, peste care nici un învățător nu a dat cu o nuia, vreodată! Ce trist este că pe indivizi de teapa fostului primar, nu-i poate ”săgila”, nimeni!

A trebuit să apară circul de la Primăria Negrești Oaș, vorba aia, oraș cu pretenții, ca să-ți dai seama că fenomenul ”Călinești Oaș”, nu este nici pe departe unul izolat. Din păcate, foarte mulți dintre aleșii noștri se află într-o profundă comă spirituală de analfabetism funcțional. 

Devine din ce în ce mai clar faptul că atâta vreme cât troglodiții vor lua decizii în numele nostru, întoarcerea la grotă este doar o chestiune de timp. Dacă li s-ar da o dictare de  nivel de clasa a treia  gimnazială aleșilor noștri, poate că am rămâne îngroziți când am vedea câți ar cădea la acest sumar examen!

Acum nici nu mai contează cât de vinovat este consilierul acela de la Negrești Oaș, în problema nerespectării izolării. Ce păcat însă că batjocorirea limbii române nu este pedepsită, că inși lipsiți de cea mai vagă educație și cultură stabilesc bugetele pentru aceste domenii, ca să nu mai vorbim despre celelalte! Și întunericul din mintea acestor ignari se împrăștie încet dar sigur, în societate, virusând-o mult mai grav decât orice epidemie!

Iar faptul că protagoniștii acestor triste anecdote provin din PSD – e drept că între timp, ăia de la Călinești au mai trecut prin trei partide! – nu este doar o simplă coincidență și când spun asta, parcă și văd geniile tutelare ale acestor ”înalte spirite”, aureolate de figura buimacă a legendarei Viorica Dăncilă!

Cum am putea salva țara aceasta dacă pe frontul luptei politice ajung niște grobieni analfabeți? Chiar, nimeni nu vede în ce pericol suntem? 

Cred că extrem de sugestivă în acest context este povestea care urmează. Am citit deunăzi o întâmplare petrecută în vremea celui de-al doilea război mondial, în Anglia. Ministrul de Război, îngrijorat de devastatoarele atacuri germane aeriene, l-a rugat pe prim ministrul Winston Churchill să suplimenteze fondurile armatei, pentru că altfel nu are cum să mai apere țara. Prim ministrul i-a spus că nu are de unde să ia alți bani. Atunci ministrul i-a sugerat că ar putea lua niște fonduri de la Cultură. Churchill i-a replicat: Bine, bine, și atunci noi ce mai apărăm? 

P.S. Dacă dom consilier de la Negrești tot amenință cu Tribunalul, eu sunt de acord să mă dea  în judecată doar cu o singură condiție: ca plângerea să fie scrisă chiar de mânuța domniei sale, exact aia cu care a scris comentariul de pe Facebook!

Ar fi proba cea mai elocventă a apărării!

de Adrian LUPESCU

                                                                  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.