Adrian Cozma: Trecem printr-o criză sanitară fără precedent în istoria recentă. Am luat măsuri, la momentul potrivit. Vom ieși cu bine din criză, aplicând principiul ”prin noi înșine”

0

Invitat la emisiunea Talklale a postului TV Prosat, Directorul Cancelariei Prefectului, Adrian Cozma, a abordat mai multe aspecte ale situației prezente, ce stă sub semnul luptei de anduranță cu inamicul invizibil, coronavirusul.

”S-au luat măsuri la momentul potrivit în România”

S-au luat măsurile adecvate în România, la momentul potrivit, a declarat Directorul Cancelariei Prefectului, ca atare se poate spune că situația nu este așa rea ca-n alte țări din Europa.

Nu se poate nega faptul că trecem printr-o situație inedită, lucru valabil pentru toate instituțiile, inclusiv Prefectura, care nu s-a confruntat, în ultimii 30 de ani, cu o astfel de criză.

O altă înstituție, DSP, a trecut de la situația de ”pace”, în care emitea niște avize și făcea niște verificări. la un context de război extrem, când trebuie să gestioneze o criză sanitară fără precedent în istoria recentă, a observat Adrian Cozma.

Viitorul ar putea sta sub semnul principiului ”Prin noi înșine”

Adrian Cozma privește dincolo de starea de urgență sanitară din aceste momente și crede că trebuie să ne gândim la a regândi structura societății – societatea are nevoie de un restart, susține liberalul sătmărean.

Soluția pe care o întrevede Cozma:  ”Totul putem realiza prin noi înșine!

Iată, producem izolete, dezinfectanți, măști, viziere. Înainte credeam că doar în China se poate, iată că știm și noi. Aș vrea ca această logică să meargă mai departe, e momentul să gândim astfel, din acest moment”.

Și UE, și producători locali! Pentru Satu Mare, trebuie făcută acea piață agro-alimentară modernă, cu temperatură controlată

O piată agroalimentară modernă – este foarte importantă pentru Satu Mare, a susținut Cozma, în discuția cu Felician Pop.

”În momentul de față, hypermarketurile sunt avantajate, în competiția cu producătorii locali. Trebuie să oferim condiții pentru producătorii locali – un pas important este această piață cu temperatură controlată, de care vorbesc de peste 3 ani”, a transmis Adrian Cozma.

Nu vreau să se creadă că am un discurs anti-UE, facem parte din prestigioasa familie UE, toți suntem foarte fericiți pentru acest lucru, dar trebuie sa regândim ce putem noi promova, ca popor, în domeniul producției”, a spus Directorul Cancelariei Prefectului.

Toată susținerea pentru medici! Sătmărenii au reacționat foarte bine la noul context, dominat de restricții!

Medicii sunt soldații din prima linie a războiului cu acest inamic invizibil. Medicii sunt cei care, în momentul acesta duc această luptă pe care trebuie s-o câștigăm. Trebuie, ca instituții, să le asigurăm tot suportul, a declarat Cozma.

Restricțiile ne ajută să depășim această criză. Tuturor ne e greu, dar vom ieși cu bine din această criză. Sătmăreanii s-au adaptat foarte bine cerințelor primite de la nivel central. Efectele pozitive se vor vedea curând, cu ajutorul bunului Dumnezeu, a mai transmis Adrian Cozma, în finalul discuției cu Felician Pop, la ProSat.

Cititi si…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.