Universitățile românești se implică în lupta cu coronavirusul: Univ. Aurel Vlaicu din Arad a donat 1000 de litri de dezinfectant spitalelor din vestul țării

0

Profesorii Universităţii „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad au produs în laboratoarele instituţiei de învăţământ superior peste 1.000 de litri de dezinfectant, pe care l-au donat spitalelor din regiunea de vest a ţării, dar şi medicilor de familie sau forţelor de ordine implicate în lupta împotriva COVID-19.

”Produsul respectă recomandările OMS şi, în plus, folosim la preparare şi uleiul esenţial de lavandă, produs natural recunoscut pentru calităţile sale antiseptice şi antivirale”, a transmis, luni, profesorul universitar Lucian Copolovici.

Banii necesari pentru achiziţionarea substanţelor din care este produs dezinfectantul au fost obţinuţi în urma implicării cadrelor didactice şi a mai multor arădeni care au donat fonduri.

„Atât timp cât vom avea fondurile necesare pentru materia primă, vom continua să producem dezinfectant. Colegii de la Institutul de Cercetare şi Inovare sunt pregătiţi să muncească atât cât va fi nevoie şi vom continua să oferim celor implicaţi în lupta împotriva COVID-19 dezinfectantul necesar”, a adăugat rectorul UAV, Ramona Lile.

Sursa: g4media, uav.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.