Solidaritate în UE. România va trimite 17 medici și asistente în Lombardia. Ministrul de Externe Italian transmite mulțumiri publice țării noastre

0

Ministrul afacerilor externe italian, Luigi Di Maio, a mulțumit luni seară României, care a decis să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Lombardia pentru a ajuta autoritățile în lupta împotriva noului coronavirus.

Mă bucur foarte mult că guvernul român a acceptat și cererea de ajutor din partea Ministerului Afacerilor Externe al Italiei. Un zbor militar va pleca din București cu 11 medici și 6 asistente care vor sprijini spitalele italiene. O solidaritate care ne umple de mândrie. Mulțumesc România!“, scris Di Maio, pe Twitter.

 “Am avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea față de alții și pot să vă spun că am decis împreună ca România să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Italia. Ei vor merge acolo, în zona Milano, vor pleca cel târziu mâine – o echipă formată din 11 medici și șase asistenți medicali”, a transmis Președintele Iohannis, în ceea ce reprezintă primul gest de solidaritate europeană din partea României.

Italia este în carantină totală încă de luna trecută, iar măsurile au fost prelungite deja până la 13 aprilie, a doua zi de Paște, însă este de așteptat ca măsurile restrictive să fie extinse până la 1 mai.

România se alătură astfel țărilor europene, între care Germania, Franța, Austria sau Cehia, care și-au arătat solidaritate față de Italia.

Sursa: caleaeuropeana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.