Posibil vaccin anti-COVID-19, deja în faza de teste pe om

0

Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de compania americană de biotehnologie Inovio, a intrat deja în faza de experimentare pe om.

Testele au fost finanțate în mare parte de fundația filantropică a fondatorului Microsoft, Bill Gates.

Vaccinul (al cărui nume provizoriu este Ino-4800) a început să fie testat luni pe 40 de voluntari, care au primit prima doză, urmată de o a doua care va fi administrată peste 4 săptămâni, aşa cum a confirmat compania într-un comunicat.

„Acesta este un pas important înainte în lupta globală împotriva Covid-19 – a spus Joseph Kim, președinte și CEO al Inovio – în lipsa unui vaccin sigur și eficient, este foarte probabil ca această pandemie să continue să amenințe viețile oamenilor și mijloacele de trai. Echipa noastră de cercetători, parteneri și finanțatori s-a mobilizat deja de când secvența genetică a virusului a devenit disponibilă, la începutul lunii ianuarie și continuă să lucreze 24/24 pentru a asigura avansarea rapidă a vaccinului Ino-4800 prin intermediul acestui studiu de fază 1… Datele preclinice au arătat rezultate promițătoare ale răspunsului imunitar pe mai multe modele animale”, a transmis acesta, conform g4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.