Ministrul Transporturilor a inspectat stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare. Lucian Bode: ”I-am cerut constructorului să respecte graficul de lucru asumat”

2

Vineri, Ministrul Transporturilor a inspectat șantierul viitoarei centuri a orașului, reamintind constructorului că trebuie să se țină de graficul asumat.

Lucian Bode: ”Centura municipiului Satu Mare nu doar că va fluidiza traficul din această zonă dar va contribui în mod decisiv la dezvoltarea județului. De aceea i-am cerut constructorului să respecte graficul de lucru pe care și l-a asumat deoarece numai astfel termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor va fi respectat”.

Vineri, ministrul Lucian Bode a verificat stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Satu Mare și a discutat cu constructorul cu privire la problemele pe care le întâmpină acesta, în ceea ce privește obiectivul de infrastructură.

Ministrul Lucian Bode a subliniat faptul că dificultățile actuale cu care se confruntă toți antreprenorii vor fi depășite doar prin continuarea lucrărilor pe șantiere concomitent cu respectarea regulilor stabilite de instituțiile abilitate pentru protecția angajaților.


Obiectivul în lungime de 19,54 km ce are ca termen de finalizare estimat de către antreprenor luna iulie 2021, înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 44,50% în condițiile în care stadiul plăților este de 53,54%.

”Am cerut accelerarea lucrărilor, în condițiile în care plățile sunt la zi. Văd că antreprenorul, chiar dacă până în prezent au existat unele disfuncționalități, își respectă graficul de lucrări, fapt ce mă convinge că proiectul va fi finalizat în termen. Dacă subcontractorii vor fi plătiți la timp, sigur va fi și termenul de finalizare respectat. Știu că este o perioadă dificilă și de aceea am cerut tuturor antreprenorilor să se mobilizeze și să își ducă contractele la bun sfârșit. Veți vedea în perioada următoare că investițiile în infrastructură sunt un adevărat motor al redresării economice a țării. De aceea insist ca șantierele de infrastructură să rămână deschise dar numai în condițiile în care se pot aplica regulile de protecție a angajaților. Dacă antreprenorii își fac treaba vom avea noi legături rapide care vor contribui la dezvoltarea industriei de transport românească, la creșterea numărului angajaților în această zonă și implicit la revigorarea economiei naționale”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Sursa: Comunicat Instituția Prefectului Satu Mare

2 COMENTARII

  1. […] Ministrul Transporturilor a inspectat stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Satu… Share Facebook Twitter Pinterest WhatsApp Articolul precedentRomeo Grigoraș: Zenoviu Bontea este mentorul meu. Mă bizui și pe ajutorul lui pentru a reuși să facem un parc industrial la Culciu Redactia […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.