Asistentă medicală, originară din Negrești Oaș, moartă în Italia, cu simptome de coronavirus

0

Nicoleta Corina Berinde, o asistentă medicală de 41 de ani, originară din Negrești Oaș, care lucra la un azil pentru bătrâni din apropiere de Torino, a fost găsită moartă în apartamentul său din capitala piemonteză. Cel mai probabil, ucisă de coronavirus.

A fost găsită moartă de fratele ei, George, care a alertat autoritățile de dispariția ei. Pompierii au spart ușa casei sale pentru a intra în apartamentul situat pe strada Brindisi din Torino.

Locuia în Italia de 20 de ani, lucra de 6 ani în azilul de bătrâni din Beinasco, iar de câteva zile se afla în concediu medical, ca și alte colege ale ei, cu semne clare și simptome de Covid-19. Autopsia și testul pentru coronavirus vor stabili cauza exactă a morții.

Medicul său de familie, Nadia Leanza, a insistat în mai multe rânduri să-i fie făcut testul pentru coronavirus, dar structura sanitară pentru care lucra a refuzat categoric, spunând că nu se îndeplinesc toate condițiile cerute de lege.

Tușea foarte puternic și nu reușea să respire bine, iar când fratele său a dat alarma, a fost prea târziu: pompierii care au spart ușa apartamentului și personalul medical nu au putut face altceva decât să constate decesul.

Familia sa a făcut o plângere  penală la adresa structurii sanitare în care lucra.

Sursa: ziaristii.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.