Patriarhia Română a mai donat 2.644.807 lei în ultima săptămână pentru bolnavi şi persoane sărace

0

În timpul stării de urgenţă naţională impusă din cauza pandemiei cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), cu respectarea riguroasă a dispoziţiilor autorităţilor de stat adoptate în acest context, la îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii, preoţii şi voluntarii din rândul credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române au continuat să ofere ajutor material şi financiar celor afectaţi de pandemie.

Inclusiv mobilizarea filantropică prin acte organizate de voluntariat într-o situaţie de criză sanitară cu severe urmări sociale constituie un exemplu de manifestare concretă a credinţei şi de ieşire din indiferenţă pentru întreaga societate românească.

Ajutorul Patriarhiei Române este destinat în mod special persoanelor vârstnice şi sărace, bolnave sau cu dizabilităţi, celor aflaţi temporar în izolare sau în carantină, dar şi unor instituţii medicale, şi a constat în donaţia şi distribuţia de produse alimentare, igienico-sanitare şi aparatură medicală.

Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protoieriilor, parohiilor şi mănăstirilor, în perioada 6 aprilie – 10 aprilie 2020, a fost oferit un ajutor financiar şi material în cuantum de 2.644.807 lei.

Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercaţi de efectele acestei pandemii se ridică la valoarea de 9.798. 478 lei.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.