PMP a hotărât cum va vota în privinţa prelungirii stării de urgenţă

0

PMP rămâne consecvent şi va vota prelungirea Stării de Urgență, spun reprezentanţii partidului. De asemenea PMP va propune Guvernului un set de măsuri pentru protejarea populației în fața amenințărilor pandemiei Covid-19, precum și de resetare a economiei României:

1. Simultan cu extinderea Stării de Urgență, repornirea ramurilor din economie care pot fi puse în mișcare. Direcțiile majore de acțiune propuse de PMP sunt următoarele: finanţarea proiectului Autostrăzii Transilvania; extinderea reţelei de gaze naturale astfel încât minimum două treimi dintre români să-şi poate asigura în acest fel necesarul de energie pentru încălzire; decolmatarea canalelor de irigații, repararea sistemelor de pompare, achiziția de sisteme fixe și mobile de irigații și furnizarea gratuită a apei, timp de trei ani, în zonele afectate de secetă; realizarea de centre de colectare legume, fructe și zarzavaturi în marile bazine legumicole și producătoare de fructe; nu în ultimul rând, finanţarea Pactului Naţional pentru Sănătate, propus de PMP, în care este inclusă construirea celor 8 spitale regionale.

2. Testarea întregului personal medical și a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienților, dar și a corpului medical. Din data de 24.03.2020, de la primul apel pe care PMP l-a făcut în acest sens, s-a ajuns la 812 cadre medicale infectate în România și la 3 decese.

3. Comunicarea competentă și operativă a informațiilor referitoare la evoluția pandemiei care servesc interesului public, conform situației specifice fiecărui județ și fiecărei localități din România. Cetățenii au dreptul să știe, în timp real, care este numărul persoanelor infectate din comunitatea în care locuiesc pentru a lua din timp măsuri și mai drastice de protejare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.