Acord între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă pentru noaptea Învierii

0

Credincioşii vor beneficia de pască şi de Sfânta Lumină a Învierii, potrivit unui acord încheiat între Biserica Ortodoxă Română(BOR) şi Ministerul Afacerilor Interne(MAI).

Marcel Vela, ministrul de Interne a precizat: “Vom ajuta Biserica Ortodoxă Română la împărţirea sfintelor paşti şi a Luminii Sfinte adusă de la Ierusalim. Pâinea binecuvântată, paştile, sfinţită în Joia Mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, în intervalul orar 7-17 în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de personalul bisericii şi de voluntari. În declaraţia pe propria răspundere, credinciosul va face precizarea că se deplasează pentru ridicarea paştilor şi va trece lacăşul de cult cel mai apropiat din zona de rezidenţă. Ordinea publică va fi asigurată pe toată perioada distribuirii sfintelor paşti de angajaţii MAI. Angajaţii parohiei vor asigura respectarea distanţei sociale. (…) Distribuirea Sfintei Lumini adusă de la ierusalim se va face de voluntarii parohiilor şi de echipajele de ordine publică şi patrulele aflate în misiune sâmbătă, începând cu ora 20. Credincioşii vor putea ieşi în proximitatea casei, respectând regulile de distanţare socială, pentru a fi evitată aglomeraţia şi grupurile mai mari de trei persoane. În cazul condominiilor, blocurilor, Sfânta Lumină va fi împărţită la doi-trei locatari, care apoi o vor împărţi la toţi ceilalţi locatari din bloc”.

Ministrul de interne a spus că pentru credincioşii bolnavii şi cei peste 65 de ani, paştile vor fi distribuite la domiciliu, vineri, sâmbătă şi duminică dimineaţă. În zonele carantinate, Sfânta Lumină va fi dusă de angajaţii MAI, care vor duce lumina şi în spitale şi alte unităţi sanitare.

În noaptea de înviere este permisă doar circulaţia preoţilor şi a voluntarilor care vor duce credincioşilor Sfânta Lumină. Voluntarii vor avea ecusoane eliberate de parohia din zona respectivă şi cartea de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.