Satu Mare adoptă metoda testării comunitare pentru identificarea îmbolnăvirii cu COVID-19. Aceasta și-a arătat eficiența în jud. Bihor deja

0

Prefectul Radu Bud și președintele Consiliului Județean Satu Mare Pataki Csaba au anunțat azi că, în premieră pentru județul Satu Mare, se va trece la testarea COVID-19 în sistem ”Pool-testing” respectiv testarea unui fond comun (testare comunitară).

Metoda aceasta de testare a fost deja impusă în jud. Bihor, de curând și a dat rezultate.

Prin această metodă nouă, pe lângă creșterea volumului și a vitezei de depistare a cazurilor pozitive, crește și eficiența testării față de testarea individuală, păstrând totodată acuratețea metodelor folosite până acum.

Acest lucru va fi posibil odată cu punerea în funcțiune în cadrul Spitalului suport COVID -19 a unei noi linii achiziționată de Primăria Municipiului Carei cu sprijinul companiilor Agrotex, Alconor Company și societății agricole ”Înfrățirea”, respectiv prin instalarea unui nou aparat de testare performant în laboratorul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare sponsorizat de compania sătmăreană Unicarm.

Vom avea o imagine mai clară a răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul județului Satu Mare, iar autoritățile susțin ca le va permite o alocare mai bună a resurselor pentru eradicarea bolii.

Sursa: Comunicat Instituția Prefectului

Citiți și…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.