Guvernatorul statului New York anunță că prelungește starea de urgență până în 15 mai: domeniile non-esențiale ale economiei statului New York rămân închise, pentru a preveni răspândirea COVID-19

0

În SUA, 28 000 de oameni au murit din cauza infectării cu coronavirus. Unul dintre cele mai afectate state este New York, care a raportat, joi, 606 noi decese, în ultimele 24 de ore.

Acest număr de decese este mai mic decât cel raportat, miercuri, 752.

Cu toate acestea, Guvernatorul Andrew Cuomo susține că nu e cazul relaxării restricțiilor și măsurilor de prevenție, prin distanțare socială.

Prin ordin al Guvernatorului, acesta a decis, joi, că restricțiile în statul New York se prelungesc până în 15 mai. Acest lucru înseamnă că și economia rămâne închisă, mai puțin domeniile esențiale. Măsuri similare sunt așteptate în state, precum California, Michigan, Connecticut, Massachusetts și altele.

În același timp, Andrew Cuomo a impus obligativitatea purtării măștilor faciale în statul New York, acolo unde distanțarea socială nu e posibilă.

”Îmi pare rău că oamenii sunte nemulțumiți cu hotărârea de a purta măști faciale, nu consider că aceste măști sunt o imensă povară, însă, indubitabil, prezintă o măsură simplă, ce poate salva vieți”, a declarat Andrew Cuomo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.