Medicament care dă rezultate în lupta cu coronavirus, în studiu în SUA

0

Numele acestui medicament este Remdesivir, este un antiviral, ce a fost creat pentru a fi administrat pacienților infectați cu Ebola.

Deși nu a fost foarte eficient contra Ebola, pare să fi eficient în lupta cu noul coronavirus SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19.

Fiind sigur și eficient, acesta ar putea deveni primul tratament aprobat împotriva bolii”, scrie publicația „Stat”.

Universitatea din Medicină din Chicago a recrutat 125 de persoane cu COVID-19, pentru a le administra tratament cu acest medicament. Dintre aceștia, 113 aveau forme severe. Toți pacienții au fost tratați cu perfuzii zilnice de remdesivir.

Cea mai bună veste este că majoritatea pacienților noștri au fost deja externați, ceea ce este minunat. Am pierdut doar doi pacienți“, a spus Kathleen Mullane, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Chicago.

Când începem să administrăm medicamentul (n.r. Remdesivir), vedem cum curbele de febră o iau în jos. Oamenii sunt scoși de la ventilatoare la o zi după începerea terapiei. În această privință pacienții noștri s-au descurcat foarte bine. Majoritatea pleacă în șase zile din spital”, a spus Mullane.

Sursa: Newsweek

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.