Europa revine încet la viată

0

Unele țări din Europa urmează să ușureze măsurile de blocare în această săptămână, în timp ce altele, cum ar fi Marea Britanie, continuă blocarea, fără a fi făcut public un plan pentru reducerea restricțiilor.

Țările cele mai afectate din Europa, Franța, Spania și Italia, care au văzut că peste 20.000 de oameni au murit ca urmare a COVID-19, înregistrează un număr de oameni bolnavi și morți după săptămâni de creștere a numărului.

În Norvegia, unde autoritățile consideră că „au pus virusul sub control”, pepiniere se vor redeschide luni, iar interdicția de a rămâne în locuințele secundare va fi ridicată. O a doua etapă, începând cu 27 aprilie, va fi redeschiderea parțială a școlilor secundare și a universităților.

Guvernul Regatului Unit, care a spus că este prea devreme pentru a ușura orice restricții, se apropie de echipamentele PPE sursă pentru lucrătorii medicali.

Între timp, cea mai puternic afectată țară din lume, SUA, a înregistrat duminica peste 40.000 de morți, cu 1.997 de persoane înregistrate ca decedând din COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), pandemia este departe de a fi cuprinsă la nivel global.

Sursa:  Euronews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.