Primarul Bolojan a depus o coroană de flori la bustul Generalului Traian Moșoiu. 20 aprilie 1919, ziua în care unități ale armatei române, comandate de generalul Traian Moşoiu, au intrat în Oradea, instaurând administrația românească

0

Primarului Ilie Bolojan a comemorat 101 ani de la stabilirea administrației românești la Oradea, depunând o coroană de flori la monumentul dedicat generalului care a contribuit decisiv la înfăptuirea evenimentului istoric al devenirii orașului Oradea parte din România Mare.

Fotografie de la comemorarea din 20 aprilie 2019

SĂ NU UITĂM

20 aprilie 1919, de Paști, a fost ziua în care unități ale armatei române, comandate de generalul Traian Moşoiu, au intrat în Oradea, instaurând administrația românească. Oradea a devenit parte a României Mari.

A fost un moment de răscruce, când soarta orașului nostru a fost în mâinile ostaşilor români.

Se cuvine să ne aducem aminte de cei care, știuți sau neştiuti, au pus o piatră de temelie la ceea ce este astăzi Oradea și țara noastră.

Astăzi, soarta orașului e în mâna altor oameni, cei în combinezoanele de protecție – şi a fiecăruia dintre noi. Am încredere că vom trece împreună, cu bine, și prin această încercare.

În semn de recunoștință, am depus azi, în numele orașului nostru, o coroană de flori la bustul generalului Traian Moşoiu.

Dumnezeu să aibă în pază Oradea!

La mulţi ani, dragi orădeni !”, a transmis Primarul Bolojan pe contul oficial de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.