Scrisoare deschisă adresată de un jurnalist german Președintelui Chinei: ” China este cunoscută ca ţară care supraveghează şi care a infectat lumea cu o boală mortală. Aceasta este moştenirea ta politică”

0

Redactorul-șef al cunoscutului ziar german, Bild, i-a adresat Președintelui Chinei comuniste o scrisoare deschisă, în care acuză Guvernul chinez de generarea pandemiei de coronavirus.

Reacții de acest tip au răbufnit, chiar la nivel guvernamental, și din SUA, Franța, sau Marea Britanie.

Mai jos, scrisoarea deschisă a jurnalistului de la Bild, Julian Reichelt:

 

Dragă preşedinte Xi Jinping,

Ambasada dvs. la Berlin mi s-a adresat într-o scrisoare deschisă, întrucât am întrebat în ziarul nostru BILD dacă China ar trebui să plătească pentru daunele economice masive pe care coronavirusul le produce la nivel mondial.

Permiteţi-mi să răspund:

  1. Conduci prin supraveghere. Nu ai fi preşedinte fără supraveghere. Monitorizezi totul, fiecare cetăţean, dar refuzi să monitorizezi pieţele umede (de păsări şi animale vii – n.r.) bolnave din ţara ta.

Închizi toate ziarele şi paginile web care critică modul tău de guvernare, dar nu şi tarabele unde se vinde supa de lilieci. Nu doar că îţi supraveghezi poporul, dar îl şi pui în pericol – şi odată cu el, restul lumii.

  1. Supravegherea este o negare a libertăţii. Şi o naţiune care nu este liberă, nu este creativă. O naţiune care nu este inovatoare, nu inventează nimic. Iată de ce ai făcut din propria-ţi ţară campionul mondial la furtul de proprietate intelectuală.

China se îmbogăţeşte cu invenţiile altora, în loc să inventeze de la sine. Motivul pentru care China nu inovează şi inventează este acela că nu îi laşi pe tinerii din ţara ta să gândească liber. Cea mai mare lovitură dată de exportul din China (pe care nimeni nu voia să o aibă, dar care a făcut înconjurul lumii) este coronavirusul.

  1. Tu, guvernul tău şi oamenii voştri de ştiinţă aveaţi să ştiţi demult că virusul Corona este extrem de infecţios, dar aţi lăsat lumea în beznă în această privinţă. Experţii voştri de top nu au răspuns când cercetătorii occidentali au cerut să ştie ce se întâmplă în Wuhan.

Erai prea mândru şi prea naţionalist ca să spui adevărul, pe care îl considerai a fi o ruşine naţională.

  1. „Washington Post” a raportat că laboratoarele voastre din Wuhan au cercetat coronavirusul în lilieci, dar fără a menţine cele mai înalte standarde de siguranţă. De ce nu sunt laboratoarele voastre toxice la fel de sigure ca închisorile pentru prizonierii politici?

Doriţi să explicaţi acest lucru văduvelor, fiicelor, fiilor, soţilor, părinţilor victimelor din întreaga lumea făcute de coronavirus?

  1. În ţara ta, oamenii tăi şuşotesc pe seama ta. Puterea ta se prăbuşeşte. Aţi creat o Chină incontrolabilă, netransparentă. Înainte de coronavirus, China era cunoscută ca stat care supraveghează. Acum, China este cunoscută ca un stat care supraveghează şi care a infectat lumea cu o boală mortală.

Asta este moştenirea ta politică.

Ambasada ta îmi spune că eu nu trăiesc după „prietenia tradiţională dintre popoarele noastre”. Presupun că tu consideri o mare „prietenie” atunci când trimiţi, cu generozitate, măşti în întreaga lume. Aceasta nu este prietenie, aş numi-o imperialism ascuns în spatele unui zâmbet – un cal troian.

Plănuieşti să consolidezi China printr-o ciumă pe care ai exportat-o. Nu vei reuşi. Coronavirusul va fi sfârşitul tău politic, mai devreme sau mai târziu.

Cu sinceritate,

Julian Reichelt

Traducere: epochtimes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.